Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Bassett – “Smoke Slow”

Wanneer je naam voor het eerst in de wereldwijde belangstelling kwam doordat je door het internet werd beschuldigd van het breken van iemands hart, is het best moeilijk om een positieve reputatie voor jezelf te bouwen die losstaat van dat hartenbrekerimago. Vraag het Joshua Bassett maar, wiens naam bij de meeste mensen geen belletje deed rinkelen totdat er werd gesuggereerd dat Olivia Rodrigo’s monsterhit “drivers license” over hem ging. Het leidde tot bedreigingen en hopen online haat, waar Joshua nog steeds flink mee worstelt, maar tegelijkertijd weerhoudt het de jonge Amerikaan niet om zijn dromen na te jagen. Hij werkt hard aan zijn eigen muzikale carrière en bracht vorig jaar bijvoorbeeld al een prima zelfbenoemd debuutep uit. Nu is Joshua Bassett terug met een nieuwe single, “Smoke Slow”.

In “Smoke Slow” doet Joshua Bassett eigenlijk wat hij altijd doet in zijn muziek en dat is zingen over de liefde. Ditmaal exploreert de singer-songwriter het pijnlijke gevoel van een eenzijdige verliefdheid op iemand waarvan je weet dat je er nooit mee samen zal zijn. Het is een intrigerend thema dat in de muziekgeschiedenis absoluut al eens op hele boeiende en kwetsbare wijzen is bezongen, maar Joshua pakt het, op z’n zachtst gezegd, behoorlijk saai aan. “Smoke Slow” is namelijk een semi-gevoelige pianoballad met een melige tekst zoals er al duizenden van zijn en mist persoonlijkheid en rauwheid om echt interessant te zijn. Erg teleurstellend dus, deze nieuwe van Joshua Bassett en we hopen dat zijn volgende muzikale uitingen geslaagder zijn.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview Joshua Bassett: 'Mijn volgende nummer kan wel eens disco zijn'

Op 12 maart bracht Joshua Bassett zijn eerste ep uit. Tienerharten wist hij al langer te veroveren met zijn prestaties in High…
AlbumsRecensies

Joshua Bassett - Joshua Bassett (★★★): Oprechtheid met een vleugje pit

Joshua Bassett staat vooral bekend als de jongen over wie “Drivers License” geschreven is, maar hij is veel meer dan alleen dat….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabrina Carpenter - "Skin"

Het zat er aan te komen: na het succes van Olivia Rodrigo’s monsterhit “drivers license” en Joshua Bassetts matige intermezzo “Lie Lie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.