Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DJ Fresh & Used – “Higher” (feat. Nikki Ambers)

Used kwam als een raket ons muzieklandschap binnen gevlogen en lijkt nog lang niet van plan snel een landing te maken. Het begon voor de Belgische drum and bass producer een viertal jaar geleden toen “Mistakes” opgepikt werd en ondertussen op geen enkel feestje meer kan ontbreken. Die feestjes maakte hij ook zelf want op Rampage speelde hij het Sportpaleis plat, waarna hij ook de Lotto Arena deed ontploffen als vriend van Netsky en stond hij op twee weekends van Tomorrowland. In de tussentijd nam hij ook nog de moeite om “Go, Acid!” onder te dompelen in een drum and bass bad en “Gold Dust” van DJ Fresh te herwerken. Deze laatste remix leverde de jonge Belg zelfs de kans op om samen met de legendarische Brit in de studio te kruipen, met als resultaat “Higher”.

Wanneer een rijzende ster en een doorgewinterde hitmachine samen in de studio kruipen, kan het bijna niet anders dan dat er een heerlijk nummer uit voortvloeit en dat is met “Higher” zeker het geval. Veel tijd om het nummer op te bouwen, nemen de twee mannen niet want na een dikke halve minuut krijgen we al de eerste drop, waarna het nummer op het hoge tempo blijft doorvlammen. De combinatie van hun liquid drum and bass met de energievolle stem van Nikki Ambers zorgt ervoor dat “Higher” het zowel goed kan doen op feestjes als op de radio.

Wie Used live aan het werk wil zien heeft nog veel mogelijkheden. Zo staat hij vanavond nog op Cirque@taque in Ekeren en Rijvers Festival in Zomergem. Op 18 augustus zakt hij af naar Pukkelpop, waarna hij zijn zomertour afsluit op de Skalulfeesten in Lendelede. Later dit jaar mag hij met Rampage het Sportpaleis en AFAS Live nog eens doen ontploffen.

Used: Facebook / Instagram / Twitter

DJ Fresh: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "Psycho" (feat. Idle Days)

Wie met een of twee benen in de drum-‘n-bassscene staat – zij het als fan, zij het professioneel – weet dat Used…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.