Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Acid – “Go, Acid!” (feat. Joost & Apson)

© CPU – Toon Miermans

Nathan Vandergunst, beter bekend onder zijn pseudoniem Acid, is al sinds 2013 een van de grootste Vlaamse YouTubers. De jongeman uit Blankenberge kan daardoor al een aantal jaren op heel veel support rekenen van fans over heel Nederland en België, maar sinds hij vorige maand verscheen in De Slimste Mens Ter Wereld is zijn populariteit nog harder gestegen. Gisterenavond kwam, doordat hij 400.000 abonnees haalde op zijn tweede YouTube-kanaal ‘ACID 2’, zijn debuutsingle “Go, Acid!” eindelijk uit. Het nummer werd al enkele keren geteased op zijn sociale media. Een paar weken terug speelde hij het zelfs al in de grote zaal van de Ancienne Belgique tijdens het concert van zijn goede vriend Joost, die daarnaast ook meezingt op deze single. Sindsdien spookt het catchy refrein (‘Go, Acid! Go, Acid! Go, Acid! Go!’) door heel het land, en dat gaat vanaf vandaag niet snel veranderen.

Vanaf de eerste seconden van het nummer voelen we meteen aan dat Nathan ook in dit nummer op zijn typische manier enkele andere YouTube-figuren de vinger op de mond legt. Acid doet dat niet alleen door enkele hardere lines uit te spreken, maar ook door bijvoorbeeld zijn merchandise te promoten in deze song. Daarnaast bevat het nummer een toffe, opzwepende deun en een aanstekelijk refrein, dat ervoor zorgt dat het na enkele luisterbeurten voor de rest van de dag in je hoofd blijft zitten. “Go, Acid!” is weliswaar niet meteen heel zuiver gezongen, maar als we dat door de vingers zien is het een perfect rapnummer. De humoristische passage van zijn vrienden Joost en Apson helpen daar zeker bij en zorgt er nog extra voor dat het nummer in de nabije toekomst nog veel de ronde gaat doen in België én Nederland.

Of “Go, Acid!” een anthem gaat worden bij de fans van Acid, mag zelfs geen vraag meer zijn. Nathan Vandergunst heeft het weer slim aangepakt en zijn populariteit zal hierdoor alleen maar stijgen.

YouTube / Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2022

Dit jaar kwamen er een hoop uitstekende platen van Belgische bodem uit, waarvan we de twintig beste al aan je voorschotelden, maar…
LiveRecensies

Joost @ VIERNULVIER (Concertzaal): Een individu zoals u

Wat begon met een YouTube-kanaal als EenhoornJoost werd omgevormd tot komische hiphop met een hoekje af. Joost, zijnde Joost Klein, is vrijwel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Baby Rose - "Go" & "Fight Club" (feat. Georgia Anne Muldrow)

Nadat Baby Rose in 2017 een mixtape uitbracht, kon ze al snel op aandacht van grotere artiesten zoals Kehlani en J. Cole…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.