Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie – “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van rustige ballades tot hardere songs, in hun ellenlange discografie is zo goed als alles terug te vinden. Enige tijd geleden kondigde de band hun tiende langspeler Asphalt Meadows aan, dat we binnenkort mogen verwelkomen. Van dat album werden alreeds twee singles uitgebracht die beide onze harten wisten te veroveren. De eerste single, “Roman Candles”, is een wat heviger rocknummer terwijl “Here to Forever” het klassieke recept volgt met een luchtige gitaartokkel en de zachte stem van zanger Ben Gibbard. Death Cab for Cutie verwent ons nu ook met een derde single van het aanstaande album.

Met “Foxglove Through The Clearcut” voegt Death Cab for Cutie een verrassend nummer toe aan hun oeuvre. De song begint met een rustige, maar toch doordringende gitaarlijn, vergezelt van zachte drumgeluiden op de achtergrond. Niet veel later horen we leadzanger Gibbard in een rustgevende parlando waarin hij zowel protagonist als verteller is. Hier en daar wordt de parlando onderbroken door het refrein dat bestaat uit een schuddende percussie, zweverige gitaarlijn en zeemzoete zang van Gibbard. Naarmate het lied vordert, wordt de percussie wat intenser. Die hevigheid wordt echter steeds opnieuw gecounterd door de dromerige parlando. Dit alles op de nieuwste single van Death Cab for Cutie doet ons nog meer uitkijken naar het nieuwe album.

Het tiende album Asphalt Meadows verschijnt op 16 september via Atlantic.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Death Cab for Cutie - Asphalt Meadows (★★★★): Nieuw wegdek op een oude snelweg

Er zijn heel wat doordeweekse indierockbands die de voorbije twintig jaar hun plaats op het podium der onsterfelijkheid opeisten, maar Death Cab…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.