Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie – “Roman Candles”

© Musiczine.net

Voor het laatste streepje muziek uit het kamp van Death Cab For Cutie moeten we terug naar het gezegende jaar 2018. Toen kwam de band op de proppen met Thank You for Today, een alweer leuke aanvulling op hun discografie. Sindsdien zaten de leden van de band weliswaar niet stil. Zo deed Benjamin Gibbard tijdens de lockdown heel wat livestreams waarbij hij meer dan 250.000 dollar inzamelde voor goede doelen en lag hij aan de basis van een Yoko Ono-tribute dit jaar. Dat er toch tijd was voor zijn band, bewijst de aankondiging van het tiende album Asphalt Meadows. De plaat verschijnt op 16 september en vandaag is er een eerste single in de vorm van “Roman Candles”.

Net iets meer dan twee minuten duurt “Roman Candles” en dat is jammer, want het had voor ons gerust langer mogen duren. Met een opbouwende gitaar schiet het nummer weliswaar dreigend in gang, waarna een stuk gierende gitaren bij het geheel wordt gegoten. Hierdoor klinkt de nieuwe single van Death Cab For Cutie tamelijk stevig, zeker omdat we zo’n krachtig gitaarspel normaal niet gewoon zijn van de band. Toch zit ook het emotionele krachtspel verwerkt in de single, waardoor we ontegensprekelijk van een sterke Death Cab For Cutie-song kunnen spreken.

Website / Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3488 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "The Plan"

Death Cab for Cutie is niks meer, maar zeker ook niks minder dan een begrip in de indierockwereld. Met zijn gevoelige schrijverskunsten…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Death Cab for Cutie - Asphalt Meadows (★★★★): Nieuw wegdek op een oude snelweg

Er zijn heel wat doordeweekse indierockbands die de voorbije twintig jaar hun plaats op het podium der onsterfelijkheid opeisten, maar Death Cab…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.