Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab For Cutie – “Here to Forever”

© Musiczine.net

De koningen van de indierock hebben sinds hun laatste album Thank You For Today zeker en vast niet stilgezeten. Zanger Ben Gibbard speelde talloze solo-streamingoptredens en haalde zo meer dan 250.000 dollar op voor goede doelen. Een tijdje geleden kregen we de aankondiging van album nummer tien Asphalt Meadows dat gepaard ging, zoals dat meestal gaat, met de release van een eerste single uit dat album. “Roman Candles” was naar hun normen vrij kort en best wel stevig te noemen.

Vorige week speelde Death Cab For Cutie tijdens een optreden in Newport, Kentucky deze “Here to Forever” voor de eerste keer live. Lang hebben we gelukkig niet moeten wachten op een studioversie van het nummer. Vanaf de eerste tonen krijgen we een heel vertrouwde sound te horen. Waar “Roman Candles” nog op verkenning ging, zoekt “Here to Forever” het vertrouwde terrein op. De drums geven van in het begin een strak tempo aan waar een typische, maar leuke gitaartokkel over wordt gegooid. Doe daar de zoete stem van Ben Gibbard bovenop en je krijgt een geheel dat erg herkenbaar is, eentje waar de fans van gaan smullen. De drive die doorheen heel de song zweeft, geeft een leuk en aangenaam gevoel, maar wanneer we de motorcap even opentrekken, merken we toch dat het zware tijden geweest zijn; ‘I wanna know the measure from here to forever/And I wanna feel the pressure of God or whatever.’

Het tiende album Asphalt Meadows verschijnt op 16 september via Atlantic. Van dit voorsmaakje kunnen wij alvast smullen.

Website / Instagram / Facebook / Twitter


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Death Cab for Cutie - Asphalt Meadows (★★★★): Nieuw wegdek op een oude snelweg

Er zijn heel wat doordeweekse indierockbands die de voorbije twintig jaar hun plaats op het podium der onsterfelijkheid opeisten, maar Death Cab…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.