Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band – “Hurt Nobody”

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische groep uit Brisbane brengt hiermee het laatste voorsmaakje van debuutalbum Diesel Forever. Muzikaal schommelt het vijftal tussen rock en grunge waarmee ze een gedurfde sound naar voor brengen zonder daarbij compromissen te sluiten. Wat Full Flower Moon Band doet werkt duidelijk wel en daarmee hoeven ze geen radio’s te veroveren. Simpel, maar effectief, dat geldt zowel voor de akkoorden van de gitaren als voor de teksten.

“Hurt Nobody” ligt volledig in lijn met vorige nummers van Full Flower Moon Band. De sound is opnieuw een cocktail van donkere akkoorden, subtiele drums en groezelig gezang. Toch heb je het gevoel dat ze zichzelf hebben overtroffen. De song begint met een stevig basakkoord dat na tien seconden perfect wordt aangevuld door de ronkende elektrische gitaren. Het geheel klopt gewoon. Tekstueel worden grofweg acht zinnen gebruikt die in elke strofe net iets anders geformuleerd worden. Dat is meteen de sterkte van deze track. Na één keer luisteren zing je vlotjes met Babyshakes Dillon (de frontvrouw van het collectief) mee. Haar typische grungestem geeft het geheel een griezelige toets. Hoewel het allemaal heel donker klinkt, blijkt de boodschap toch positief. ‘Don’t wanna hurt nobody, just want to have some fun’ is de slagzin en voegt mooi samen waar de band voor staat.

Het zal nog een tijdje duren vooraleer de Australische band postuleert op Belgische bodem. En dat is spijtig, want je hebt echt het gevoel dat “Hurt Nobody” een livepubliek in beweging kan brengen. De eenvoudige lyrics zijn voorbestemd om op bezwete festivalweides woord voor woord meegebruld te worden. “Hurt Nobody” zal ongetwijfeld de interesse in Diesel Forever nog meer doen opwakkeren. Het nieuwe album komt uit op 23 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Pawns & Kings"

Wanneer het iets steviger mag, weten we dat we terecht kunnen bij Alter Bridge. De Amerikanen hebben sinds hun oprichting in 2004…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.