Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo – “Highlight”

Heel lang geleden is het nog niet dat Omar Apollo zijn debuutalbum op ons afvuurde. In april deelde hij zijn eerste langspeler Ivory met de rest van de wereld, dat een degelijke vervolg bleek te zijn voor zijn emotionele, openhartige ep Apolonio uit 2020. Ivory bevat maar liefst zestien nummers, inclusief samenwerkingen met Kali Uchis en Daniel Caesar, maar alsof dat nog niet genoeg was voor zijn fans, kondigde de jonge Amerikaan vorige maand aan dat er een deluxeversie zou komen. Ivory (Marfil) verschijnt over een kleine week en bevat nog maar eens vijf nieuwe nummers van de singer-songwriter. Een paar weken terug verscheen het liefdesliedje “Archetype” en dat wordt nu opgevolgd door “Highlight”.

Om meteen heel direct te zijn: we begrijpen wel waarom “Highlight” het originele Ivory niet behaalde. Het is een zwoel, sensueel nummer toegewijd aan de liefde en lust die Apollo nog voelt naar zijn ex en zal zeker wat heupen losjes kunnen krijgen. Interessant is echter wel een van de laatste woorden waarmee we het lied zouden omschrijven. “Highlight” had namelijk uit de koker kunnen komen van iedere jonge zanger die zijn hart naar buiten toe draagt en zowel in het Spaans als Engels kan zingen. Het voelt als een stap terug van de volwassenwording die Apollo in vlagen op Ivory liet horen, zoals op die samenwerking met Daniel Caesar. Nee, een groots hoogtepunt is “Highlight” voor ons in ieder geval niet en wij denken daarom dat Apollo deze misschien beter voor zichzelf had kunnen houden.

Volgende week, op 12 augustus, verschijnt Ivory (Marfil). Nog een week later, op 19 augustus, maakt Omar Apollo zijn debuut op het festivalterrein van Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

257 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo - "Tamagotchi"

Omar Apollo’s debuutalbum komt steeds dichterbij. In de aanloop van de release heeft hij al behoorlijk wat goede singles afgeleverd, waaronder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo - "Killing Me"

De knapen die op het einde van de afgelopen decenniumwisseling doorbraken met melige en iets minder melige liefdesliederen, maken al een tijdje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.