AlbumsRecensies

Omar Apollo – Apolonio (★★★½): Emotioneel dagboek

Omar Apolonio Velasco, beter bekend als Omar Apollo, verwelkomt zijn eerste langspeler. Voor de titel, Apolonio, is hij het niet erg ver gaan zoeken. De opkomende artiest is geboren en getogen in Amerika, nadat zijn ouders uit Mexico vertrokken voor een nieuwe start. De laatste jaren heeft hij zijn thuisland rondgetourd en twee ep’s uitgebracht, Stereo en Friends. Met Stereo liet hij zich kennen als een uitgelaten tweetalige r&b-muzikant. De singles “Erase” en “Ugotme” kregen heel wat aandacht en zorgden voor zijn start in de muziekwereld.

Met Apolonio introduceert de man een persoonlijk en authentiek album. Omar gaat in op individuele ervaringen en schreef allerhande gevoelens van zich af. De rode draad doorheen het album is dan ook misgelopen liefde. De r&b wordt gecombineerd met een vleugje soul, verder aangevuld met sterke samenwerkingen. Zo krijgen we op “Want U Around” een fraai duet te horen met de Australische zanger Ruel. Ook Kali Uchis maakt haar intrede op “Hey Boy”, een kort maar sensueel nummer.

 

Een r&b-liedje met hiphopinvloeden zoals “Bi Fren” of een nummer zoals “Stayback” dat meer de richting van funk uit lijkt te gaan, het lijkt een eitje te zijn voor Omar. Zijn aanpassingsvermogen binnen verschillende stijlen lijken grenzen te overschrijden. De zanger neemt op dit album steeds meer afstand van het popgenre en experimenteert met verschillende klanken.

Apolonio bestaat uit teksten die meteen vast zitten in ons hoofd, gecombineerd met catchy beats. Wanneer de melodieën in elkaar overvloeien, beseffen we dat Omar niet zomaar een artiest is, maar veel meer in zijn mars heeft. Ondanks de combinatie van verschillende genres, blijft hij zijn eigen typische geluid er in verwerken, wat hier een origineel album van maakt.

Op eerdere ep’s kregen we al af en toe een stukje van Omars moedertaal te horen, maar op “Dos Uno Nueve” trakteert hij ons op Mexicaanse sferen voor zowel drie minuten lang. De Spaanse gitaren stelen de show in dit lied. Maar we mogen de tekst niet vergeten, hij kijkt terug naar de moeizame reis die zijn ouders hebben afgelegd op in de Verenigde Staten te geraken, de opofferingen die nodig zijn geweest om tot dit leven te geraken.

Apolonio is een emotioneel en eerlijk debuut. Omar tast zijn grenzen af, wat een goede keuze bleek te zijn want we krijgen verschillende kanten van hem te zien. Het album is allesbehalve saai, het is een experimentele levensweg vol emoties. Het is alsof we doorheen het dagboek van Omar bladeren. Hij heeft zijn hart er in gestort en brengt zijn gevoelens over alsof we zelf zijn ervaringen hebben meegemaakt. We kijken alvast uit naar meer werk van hem.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra - "Sweet Tea"

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single EXO - "Hear Me Out"

Nog tien dagen wachten en dan is het zo ver: de komst van het nieuwe album van EXO. Exist komt als een…
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.