AlbumsRecensies

Omar Apollo – Apolonio (★★★½): Emotioneel dagboek

Omar Apolonio Velasco, beter bekend als Omar Apollo, verwelkomt zijn eerste langspeler. Voor de titel, Apolonio, is hij het niet erg ver gaan zoeken. De opkomende artiest is geboren en getogen in Amerika, nadat zijn ouders uit Mexico vertrokken voor een nieuwe start. De laatste jaren heeft hij zijn thuisland rondgetourd en twee ep’s uitgebracht, Stereo en Friends. Met Stereo liet hij zich kennen als een uitgelaten tweetalige r&b-muzikant. De singles “Erase” en “Ugotme” kregen heel wat aandacht en zorgden voor zijn start in de muziekwereld.

Met Apolonio introduceert de man een persoonlijk en authentiek album. Omar gaat in op individuele ervaringen en schreef allerhande gevoelens van zich af. De rode draad doorheen het album is dan ook misgelopen liefde. De r&b wordt gecombineerd met een vleugje soul, verder aangevuld met sterke samenwerkingen. Zo krijgen we op “Want U Around” een fraai duet te horen met de Australische zanger Ruel. Ook Kali Uchis maakt haar intrede op “Hey Boy”, een kort maar sensueel nummer.

 

Een r&b-liedje met hiphopinvloeden zoals “Bi Fren” of een nummer zoals “Stayback” dat meer de richting van funk uit lijkt te gaan, het lijkt een eitje te zijn voor Omar. Zijn aanpassingsvermogen binnen verschillende stijlen lijken grenzen te overschrijden. De zanger neemt op dit album steeds meer afstand van het popgenre en experimenteert met verschillende klanken.

Apolonio bestaat uit teksten die meteen vast zitten in ons hoofd, gecombineerd met catchy beats. Wanneer de melodieën in elkaar overvloeien, beseffen we dat Omar niet zomaar een artiest is, maar veel meer in zijn mars heeft. Ondanks de combinatie van verschillende genres, blijft hij zijn eigen typische geluid er in verwerken, wat hier een origineel album van maakt.

Op eerdere ep’s kregen we al af en toe een stukje van Omars moedertaal te horen, maar op “Dos Uno Nueve” trakteert hij ons op Mexicaanse sferen voor zowel drie minuten lang. De Spaanse gitaren stelen de show in dit lied. Maar we mogen de tekst niet vergeten, hij kijkt terug naar de moeizame reis die zijn ouders hebben afgelegd op in de Verenigde Staten te geraken, de opofferingen die nodig zijn geweest om tot dit leven te geraken.

Apolonio is een emotioneel en eerlijk debuut. Omar tast zijn grenzen af, wat een goede keuze bleek te zijn want we krijgen verschillende kanten van hem te zien. Het album is allesbehalve saai, het is een experimentele levensweg vol emoties. Het is alsof we doorheen het dagboek van Omar bladeren. Hij heeft zijn hart er in gestort en brengt zijn gevoelens over alsof we zelf zijn ervaringen hebben meegemaakt. We kijken alvast uit naar meer werk van hem.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

68 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "The Devil"

De alternatieve r&b van BANKS brengt al jaar en dag op mysterieuze wijze een ode aan de vrouwelijke sensualiteit. Op haar laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.