Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo – “Invincible” (feat. Daniel Caesar)

In een tijdperk waar lipsyncende tieners ons nog ongemakkelijk maakten in plaats van onze harten te stelen, was er Omar Apollo. De toen amper twintigjarige Amerikaanse singer-songwriter brak in 2017 door in een waterval van evenredig charmante generatiegenoten, zoals Rex Orange County, Cosmo Pyke en Bane’s World. Zijn oorspronkelijke stijl, die van de jongensachtige postpuberale r&b, schudt hij met zijn nieuwe single “Invincible” helemaal van zich af. Met kompaan Daniel Caesar realiseert hij een wondermooi speculatief pareltje. Haal je zakdoek maar uit je broekzak, want je traanklieren zullen het hard te verduren krijgen.

Weg is de vibrato gedreven klaagzang over vergane kalverliefde. Apollo heeft zichzelf heruitgevonden met een meesterlijk nummer, en maakt voor het eerst kennis met een volwassener geluid. Langs een kant heb je de plotse ritmevariaties, en een beat die gesampled zou kunnen zijn geweest uit een Britse breakbeatplaat uit de jaren negentig. Langs de andere kant heb je dan weer een prachtig samenspel van gitaar en bas, die abrubt worden geïntroduceerd of onderbroken. De kers op de taart is echter de prachtige harmoniezang van de twee zangers. ‘If I were to go, Tell me would you notice me?’ We kunnen niet ontkennen dat we enkele flashbacks ervaarden. Visioenen van een stuk of tien radiohits van de voorbije jaren, die al dan niet bewust als inspiratiebron dienden. Storend vinden we dat echter niet, want met originele en minimalistische productiekeuzes traverseert hij de grens van het middelmatige. Go Apollo, go!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Caesar - "Do You Like Me?"

Daniel Caesar kennen we in België vooral door “Peaches”, zijn samenwerking met Justin Bieber op diens laatste plaat Justice. Aan de andere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo - "Highlight"

Heel lang geleden is het nog niet dat Omar Apollo zijn debuutalbum op ons afvuurde. In april deelde hij zijn eerste langspeler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.