Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “One Year Stand”

© Pooneh Ghana

Frankie Cosmos brengt met het nummer “One Year Stand” hun eerste single van 2022 uit. De Amerikaanse rockgroep rond zangeres Greta Kline heeft tegelijkertijd hun nieuwe album aangekondigd dat Close It Quietly uit 2019 opvolgt. Inner World Peace zal verschijnen op 21 oktober 2022. Frankie Cosmos had slechts een korte pauze tussen hun laatste twee albums: Vessel uit 2018 werd snel gevolgd door Close It Quietly. Beide projecten werden goed ontvangen; nu is de groep op zoek naar een nieuwe hit. Inner World Peace zal voornamelijk het thema perceptie behandelen. ‘Het gaat over de vraag ‘wie ben ik?’ en of het antwoord er wel of niet toe doet,’ aldus Kline. De nummers werden gekozen uit meer dan honderd songs die de zangeres schreef tijdens de pandemie.

“One Year Stand” is de eerste single van de groep sinds de release van “Slide” in oktober vorig jaar. De single is instrumentaal ingetogen, met een zoetklinkende tekst gezongen op Greta Klines klassieke fluistertoon. De band blijft trouw aan hun karakteristieke bedroompopgeluid door het dromerige nummer heen. “One Year Stand” raakt aan de ongrijpbaarheid van tijd en het omarmen van het heden met bitterzoete zachtheid: ‘Do you miss that reckless life?/ Maybe I’m asking myself/ It is only fair.’ De bijhorende videoclip, geregisseerd door Eliza Lu Doyle, toont Kline en bandgenoot Alex Bailey in wat Doyle omschrijft als een kruising tussen een kijkdoos en een leeg arenapodium. Kline zegt het volgende over de videoclip: ‘Het voelt als een inkapseling van de plaat in die zin dat het vreemd en uitgestrekt is, terwijl het toch ook intiem en gesloten is. We wilden een dans uitvoeren zonder te dansen – het soort bewegingen waar je in vervalt op privé, banale momenten, spelend zonder het zelfs te beseffen.’

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Frankie Cosmos - Inner World Peace (★★½): Lieflijke navelstaarderij

Frankie Cosmos is een geschenk voor de recensent: om het complete oeuvre van de band te (her)ontdekken, is er minder dan twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “F.O.O.F.”

Frankie Cosmos brengt met “F.O.O.F.” het derde nummer van hun aankomende album Inner World Peace uit. De Amerikaanse indiepopgroep rond zangeres Greta…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “Aftershook”

Frankie Cosmos is een indiepopgroep rond de uit New York afkomstige singer-songwriter Greta Kline waarmee ze al sinds 2011 haar persoonlijke verhalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.