Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “F.O.O.F.”

© Pooneh Ghana

Frankie Cosmos brengt met “F.O.O.F.” het derde nummer van hun aankomende album Inner World Peace uit. De Amerikaanse indiepopgroep rond zangeres Greta Kline begon begin 2010 als thuisgevestigd soloproject van Kline. Haar vroege werk als Frankie Cosmos bezorgde de New Yorkse songwriter een reputatie als een duizelingwekkend wonderkind, een tiener die de gewichtige onzekerheden van de mensheid behendig samenvatte in stukjes melodie van twee minuten. Frankie Cosmos is al enkele jaren een volwaardige band, maar hun materiaal wijkt tot nu toe niet veel af van Kline’s initiële solowerk. Dat lijkt echter te veranderen op Inner World Peace. Op de singles van het toekomstig album voelt de instrumentatie van de band substantiëler aan, met een losse, psychedelische groove die aanvoelt als nieuw terrein. 

De nieuwe single “F.O.O.F.” (“Freak Out on Friday”) wordt geleid door de beknopte en zelfbewuste neigingen van Kline. De groovende baslijn, de warme flitsen van pianotoetsen en de levendige drums voegen welkome textuur toe. Wanneer het nummer eindigt met een uitgebreide jamsessie, valt de tekst van Kline weg en worden de schijnwerpers gericht op de andere getalenteerde muzikanten die het universum van Frankie Cosmos vervolledigen. ‘Voor mij gaat “F.O.O.F” over het creëren van willekeurige grenzen en schema’s voor jezelf in een poging je in controle te voelen,’ zei Kline in een verklaring. ‘Het gevoel dat de tijd met verschillende snelheden voorbijgaat en tijdreizen met muziek.’

Het komende album, Inner World Peace, zal voornamelijk het thema perceptie behandelen. ‘Het gaat over de vraag ‘wie ben ik?’ en of het antwoord er wel of niet toe doet,’ aldus Kline. De nummers werden gekozen uit meer dan honderd songs die de zangeres schreef tijdens de pandemie. Inner World Peace verschijnt op 21 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.