Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge – “Silver Tongue”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash. Verder promootte hij in juni zijn tweede soloalbum The Ides of March. Terwijl Slash druk bezig is aan de zevende plaat van Guns N’ Roses, hervat Kennedy de werkzaamheden van Alter Bridge. Samen met gitarist Mike Tremonti, die voordien snaren plukte bij Creed, put Alter Bridge zijn meeste inspiratie uit de hardrock van de jaren zeventig. Die wordt wel iets steviger gebracht waardoor de groep voornamelijk te vinden is op metalfestivals. In de Verenigde Staten genieten Kennedy en Tremonti van een sterrenstatus. Bij ons vullen ze gemakkelijk zalen als de Ancienne Belgique of Cirque Royal. In tegenstelling tot Nickelback en Creed doet Alter Bridge niet aan polarisatie. De melodieuze FM-rock is enkel gekend en geliefd bij fans die trouw zijn aan het genre.

Laat dat nu net een beetje de zwakke schakel zijn van Alter Bridge. Dat de groep de kunst van het songschrijven machtig is, weten we ondertussen langer dan vandaag. “Pawns & Kings“, de titeltrack van het volgende album, klonk reeds voorspelbaar. “Silver Tongue” borduurt verder op die analyse. De fanbasis zal de track wellicht naar waarde kunnen schatten, voor ons mocht het toch eens iets anders zijn. Al die tonnen spelervaring lijkt nu gecorrumpeerd te zijn door eenheidsworst. Het enige dat de groep onderscheidt van andere hardrockacts, is Kennedy’s herkenbare stem. Die staat zoals gewoonlijk als een huis, maar kan de meubelen niet blijven redden. Tremonti bracht vorig jaar zijn vijfde soloalbum (Marching in Time) op negen jaar tijd uit. Een moment van artistieke bezinning was voor Alter Bridge misschien geen slecht idee. Alles klinkt nu inwisselbaar met de leden hun andere projecten, die inmiddels ook op zichzelf staan.

Alter Bridge brengt Pawns & Kings uit op 14 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Pawns & Kings"

Wanneer het iets steviger mag, weten we dat we terecht kunnen bij Alter Bridge. De Amerikanen hebben sinds hun oprichting in 2004…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.