Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan – “Isuk”

© CPU – Jan Van Hecke

In de zomer van 2020 zagen we de Gentse Tristan niet minder dan tien gloednieuwe nummers spelen in de Vooruit, maar dat betekende niet dat er meteen een nieuwe ep of album aan zat te komen. Het bleef vervolgens enige tijd stil rond Tristan, maar ongeveer twee maanden geleden bracht ze met “Hellballad” een nieuwe sterke single uit. Zoals op eerdere nummers trachtte Tristan daar de luisteraars te betoveren terwijl er zich een muzikale storm om haar heen ontpopt. Inmiddels is het tijd voor een nieuwe single genaamd “Isuk”, afkomstig uit een periode waarin Tristan veel aan zichzelf twijfelde en de gedachte ‘I suck’ in haar hoofd zat.

“Isuk” is in tegenstelling tot pakweg “Weslanda” of “Maljaande” geen nummer dat meteen een grote indruk maakt. Het lied komt nogal traag op gang. Het heeft wat weg van Björk, maar mist een beetje de magie die het lied leven inblaast. Na een drietal minuten komt er een mooie saxofoonsolo het lied wat opvrolijken, maar het is net niet genoeg om de boel recht te trekken. Zeggen dat “Isuk” ‘suckt’ is overdreven, maar het nummer is wat te traag en melancholisch om ons te overtuigen.

Facebook / Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify!

940 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan - "Human Allergy"

Over anderhalve maand verschijnt het debuutalbum van Tristan, oftewel Isolde Van den Bulcke. Wie de Gentse al enige tijd volgt zal al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tristan - "Wildmouth"

Het heeft enkele jaren geduurd, maar het debuutalbum van Tristan, die eigenlijk Isolde heet, is in aantocht. Na enkele ep’s wordt het…
LiveRecensies

TaxiWars @ Het Depot: Zalmen van de jazz

Dat Tom Barman (dEUS, Magnus) tot de meest muzikale mensen van het land behoort is geen geheim, maar wie dat nog niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.