Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “Dust”

© CPU – Jan Van Hecke

Brutus geldt als een van de grootste metalsensaties van ons Belgenlandje. De driekoppige band stond dit jaar zelfs voor de eerste keer op de eerste plaats in De Zwaarste Lijst en dat de liefde voor Brutus groot is, mag dus wel duidelijk zijn. Het is ook al van 2020 geleden dat de band nog nieuwe muziek uitbracht, toen de band “Sand” op de wereld losliet. Het nummer haalde de tracklist voor het album Nest uit 2019 net niet, maar voor de fans was het een meer dan welkom nummer. Vandaag is Brutus dan eindelijk terug met een gloednieuwe single, die ongetwijfeld menig Belgische metalharten zal veroveren.

“Dust” opent met een onheilspellende sfeer die voornamelijk door de gitaar wordt gecreëerd. Niet veel later volgen de zang en de drums van Stefanie Mannaerts die ons leren dat deze single van de nodige rauwheid en kracht wordt voorzien. De drums gaan snel en hard terwijl de gitaren de wanhopige sfeer intact houden met een enorme wall of sound. Alsof dat nog niet genoeg was zorgen de vocalen ervoor dat wanhoop en woede nog net wat meer wordt geaccentueerd. Na een dikke vier minuten is het genoeg geweest en vervaagt het nummer in een iets rustigere fade-out, die de intro opnieuw lijkt te herhalen. “Dust” is een hevige single van de hoogste makelij en daar mag Brutus zeker trots op zijn. We hopen dat deze lijn ook zal worden doorgetrokken naar het nieuwe album, dat in het najaar zal verschijnen.

Op 3 februari speelt Brutus in de Ancienne Belgique. Wie hen liever dit jaar nog aan het werk ziet kan daarvoor op 15 juli naar Rock Herk of de Lokerse Feesten op 7 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brutus - "LIAR"

Een maand geleden vond er een donderslag bij heldere hemel plaats. Gelukkig houden wij wel eens van een ferme donderslag, zeker als…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest, Lamb of God, Kreator en meer naar Lokerse Feesten 2022!

De paasklokken hebben vandaag weer een heleboel nieuwe namen voor de Lokerse Feesten in petto. Niet toevallig op de dag dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.