Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “It Had To Be You”

© CPU – Jan Van Hecke

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat zit tegenwoordig helemaal anders. Met Fever en Sand is het vijftal vandaag de dag echter weer alive and kicking, getuige bijvoorbeeld de strakke sets onlangs op Rock Werchter en Cactusfestival. Balthazar zit met andere woorden middenin een drukke internationale festivaltour, maar dat weerhoudt een echte muzikant er klaarblijkelijk niet van om zijn ding te blijven doen. Maarten Devoldere kondigde een tijdje geleden namelijk de comeback van zijn soloproject Warhaus aan met het fantastische “Open Window“. Het nummer zou meteen ook de voorbode worden van een splinternieuwe plaat, al ontbreken daarrond weliswaar nog de details. Hoe dan ook is de lat bij deze op degelijke hoogte gelegd, want ook tweede voorsmaakje “It Had To Be You” kan ons overtuigen.

Waar Devoldere met zijn vorige single vooral dromerige paden leek te bewandelen, trekt hij voor zijn nieuwste creatie de zwoele kaart. Het is de bloedstollende baslijn van Simon Casier die de sfeer zet, terwijl de jungleachtige extraatjes van Jasper Maekelberg voor de afkruiding zorgen. Devoldere trekt met zowat alles daartussenin – gaande van zang tot trompet – zelf de schijnwerpers naar zich toe. Zijn stem zorgt voor een mysterieus doch melancholisch sfeertje, al bloeit dat geleidelijk aan wel open tot iets dat uitnodigt tot dansen. Een schurende trompet, hoekige gitaartoevoegingen en een extra dosis sexappeal zorgen ervoor dat uiteindelijk ook deze “It Had To Be You” uitgroeit tot een sterke single. In zijn totaliteit draait het hier misschien wat meer om de sfeer, maar ook daarin blinkt Devoldere klaarblijkelijk uit.

Op 15 november staat Warhaus in De Helling in Utrecht. Een dikke week later, op 27 november, in de Handelsbeurs in Gent. Beide shows zijn weliswaar al uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zimmerman - Love Songs (★★★½): Om onvermijdelijk bij te smelten

De lange pauze die Balthazar vorig jaar besloot in te lassen, genereert ruimte voor de zijprojecten van de kernleden. ‘Bij Balthazar spelen…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
LiveRecensies

Warhaus @ Nieuwe Nor: Zacht voor het hart

Een regenachtige, koude herfstavond doet nogal eens verlangen naar gezelschap en warmte. Het liefst gecombineerd met meeslepende muziek en een goed glas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.