Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “It Had To Be You”

© CPU – Jan Van Hecke

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat zit tegenwoordig helemaal anders. Met Fever en Sand is het vijftal vandaag de dag echter weer alive and kicking, getuige bijvoorbeeld de strakke sets onlangs op Rock Werchter en Cactusfestival. Balthazar zit met andere woorden middenin een drukke internationale festivaltour, maar dat weerhoudt een echte muzikant er klaarblijkelijk niet van om zijn ding te blijven doen. Maarten Devoldere kondigde een tijdje geleden namelijk de comeback van zijn soloproject Warhaus aan met het fantastische “Open Window“. Het nummer zou meteen ook de voorbode worden van een splinternieuwe plaat, al ontbreken daarrond weliswaar nog de details. Hoe dan ook is de lat bij deze op degelijke hoogte gelegd, want ook tweede voorsmaakje “It Had To Be You” kan ons overtuigen.

Waar Devoldere met zijn vorige single vooral dromerige paden leek te bewandelen, trekt hij voor zijn nieuwste creatie de zwoele kaart. Het is de bloedstollende baslijn van Simon Casier die de sfeer zet, terwijl de jungleachtige extraatjes van Jasper Maekelberg voor de afkruiding zorgen. Devoldere trekt met zowat alles daartussenin – gaande van zang tot trompet – zelf de schijnwerpers naar zich toe. Zijn stem zorgt voor een mysterieus doch melancholisch sfeertje, al bloeit dat geleidelijk aan wel open tot iets dat uitnodigt tot dansen. Een schurende trompet, hoekige gitaartoevoegingen en een extra dosis sexappeal zorgen ervoor dat uiteindelijk ook deze “It Had To Be You” uitgroeit tot een sterke single. In zijn totaliteit draait het hier misschien wat meer om de sfeer, maar ook daarin blinkt Devoldere klaarblijkelijk uit.

Op 15 november staat Warhaus in De Helling in Utrecht. Een dikke week later, op 27 november, in de Handelsbeurs in Gent. Beide shows zijn weliswaar al uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
InstagramLiveRecensies

Warhaus @ Ancienne Belgique (AB): Op geen foutje te betrappen

Met drie volwaardige albums onder de arm kunnen we Warhaus niet meer onder de noemer ‘zijproject’ catalogiseren. Waar Maarten Devoldere de tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar en Wilco naar Lokerse Feesten!

Het regent de laatste weken festivalaankondigingen voor komende zomer en dus kan ook Lokerse Feesten niet achterblijven. Het festival aan de Grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.