Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “It Had To Be You”

© CPU – Jan Van Hecke

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat zit tegenwoordig helemaal anders. Met Fever en Sand is het vijftal vandaag de dag echter weer alive and kicking, getuige bijvoorbeeld de strakke sets onlangs op Rock Werchter en Cactusfestival. Balthazar zit met andere woorden middenin een drukke internationale festivaltour, maar dat weerhoudt een echte muzikant er klaarblijkelijk niet van om zijn ding te blijven doen. Maarten Devoldere kondigde een tijdje geleden namelijk de comeback van zijn soloproject Warhaus aan met het fantastische “Open Window“. Het nummer zou meteen ook de voorbode worden van een splinternieuwe plaat, al ontbreken daarrond weliswaar nog de details. Hoe dan ook is de lat bij deze op degelijke hoogte gelegd, want ook tweede voorsmaakje “It Had To Be You” kan ons overtuigen.

Waar Devoldere met zijn vorige single vooral dromerige paden leek te bewandelen, trekt hij voor zijn nieuwste creatie de zwoele kaart. Het is de bloedstollende baslijn van Simon Casier die de sfeer zet, terwijl de jungleachtige extraatjes van Jasper Maekelberg voor de afkruiding zorgen. Devoldere trekt met zowat alles daartussenin – gaande van zang tot trompet – zelf de schijnwerpers naar zich toe. Zijn stem zorgt voor een mysterieus doch melancholisch sfeertje, al bloeit dat geleidelijk aan wel open tot iets dat uitnodigt tot dansen. Een schurende trompet, hoekige gitaartoevoegingen en een extra dosis sexappeal zorgen ervoor dat uiteindelijk ook deze “It Had To Be You” uitgroeit tot een sterke single. In zijn totaliteit draait het hier misschien wat meer om de sfeer, maar ook daarin blinkt Devoldere klaarblijkelijk uit.

Op 15 november staat Warhaus in De Helling in Utrecht. Een dikke week later, op 27 november, in de Handelsbeurs in Gent. Beide shows zijn weliswaar al uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Desire"

Het is ondertussen duidelijk  dat het volgende album in het Balthazaruniversum er eentje zal zijn van Warhaus. Het soloproject van Maarten Devoldere…
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Antler King - Dances (★★★½): Lekkere portie gemengd

Met een titel als Dances worden de oren van deze beren natuurlijk meteen gespitst. The Antler King is de band rond muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.