Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Connie Constance – “Till The World’s Awake”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Connie Constance – “Till The World’s Awake”

Of het nu aan de permanent miezerige plensbuien ligt of niet, er schuilt toch vaak iets grenzeloos rebels en rauws in de muziek van artiesten aan de overkant van de grote pond. Zo ook bij de Britse Connie Constance, die in haar nummers niet terugdeinst voor een scherpe en persoonlijke analyse van thema’s als identiteit, politiek en wereldbeeld. Bewijsstuk nummer één is haar grote debuut English Rose uit 2019. Constance heeft sindsdien een even sterk en gevarieerd parcours afgelegd, waarbij het ruige karakter niet alleen beperkt bleef tot de teksten van haar nummers. Voor de meer recente singles “Electric Girl” en “Prim & Propa” bijvoorbeeld haalde ze met plezier ook een wat ruiger gitaargeluid uit de kast. Iets wat zich bovendien ook perfect leende voor de korrelige laagtes die haar stem zo typeren. Haar nieuwste single “Till the World’s Awake” lost voorlopig even de focus op de rebelse gitaren, maar richt zich voluit op speelse ritmes met een grandioos indie-gehalte. Met de nieuwste single volgt na vorige worp “Miss Power” ook de grote aankondiging van Constance’s gelijknamige tweede langspeler Miss Power, dat op 4 november zal verschijnen.

“Till The World’s Awake” is waarschijnlijk de meest verlichtende en empowering single die de Britse tot nu toe heeft gereleased. Constance schreef het nummer namelijk als een universeel teken van dankbaarheid aan het universum, dankbaarheid voor de fijne mensen in haar leven, de kansen die ze heeft gekregen en de bescherming die ze heeft mogen ervaren. Het nummer kreeg zelfs een extra betekenisvolle lading, met het oog op minderheidsgroepen binnen de UK, die ondanks alle struikelblokken en actieve tegenstand toch blijven volharden in de realiteit en hun eigen levens verder hebben opgebouwd. De tekst is een grote liefdesbrief aan de momenten van glorie, liefde en geluk die ze in de dreigende grijze wolk van het leven toch hebben ervaren.

Voor haar ode aan het leven, haalt Constance ook haar meest dansbare sound boven, waar energieke ritmes vanaf de eerste seconde gezellig binnenwandelen. Gitaar, drums en bijkomende percussie bouwen in de strofes op naar een speels refrein dat bij momenten aanvoelt als de vertrouwde en vrolijke indie sound van enkele jaren terug. De titelnaam en baseline van het refrein is daarbij de binnenkopper, die zich eigenlijk al tijdens een eerste luisterbeurt in je oren nestelt. De Britse maakt met “Till The World’s Awake” zo ook haar meest toegankelijke nummer. Een internationale doorbraak lijkt nu wel echt onvermijdelijk.

Connie Constance leunt met haar nieuwste worp over naar catchy indiepop, zonder daarbij echt aan eigenheid in te boeten. Een kunstje dat niet meteen alle artiesten is gegeven, al kan dat op de volgende single ook weer helemaal anders zijn; want met Constance weet je maar nooit. De onvoorspelbaarheid en genrewissels van Connie Constance houden de spanning en het enthousiasme in ieder geval altijd gaande. Voorlopig blijven we gewoon dansen en genieten, van de lichtpuntjes in ons leven en van nieuwe Connie Constance muziek uiteraard.

Connie Constance’s tweede album Miss Power verschijnt op 4 november bij Play It Again Sam en telt 12 nummers. De tracklist vind je onderaan.

Facebook / Instagram / Twitter/ Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Connie Constance - Miss Power (★★★★): Tegen de verdrukking in groeien

Het gebeurt niet heel erg vaak dat er een artiest op onze radar verschijnt die er eigenlijk meteen in slaagt om onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Hurt You"

Connie Constance, of ook wel Constance Rose Power, is een Britse indiepop-artieste met een flinke eigen wil. Zoals haar naam het ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Connie Constance - "Mood Hoover"

De Britse Connie Constance brengt al sinds 2015 muziek uit, maar blijft zich ontwikkelen als artiest, waardoor je steeds gebannen uitkijkt naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.