Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance – “Prim & Propa”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance – “Prim & Propa”

De Britse Connie Constance laat er duidelijk geen gras over groeien. Na de speelse gitaren op “Electric Girl” zet ze vol overtuiging haar elektrische krachttoer door op de nieuwe single “Prim & Propa”.

De schijnbaar onbewerkte begintonen hebben misschien nog wat weg van een klassieke demo, maar wie denkt dat de single op die manier zal verder kabbelen, is eraan voor de moeite. De timide gitaartokkels zwellen al snel aan en groeien uit tot een speels en energiek geheel vol gedreven, zomerse percussie. Van haar vorige rebels getinte singles wisten we al dat ze zelf allesbehalve ‘prim and proper’ zijn – traditioneel, conservatief en obsessief correct gedrag – en ook hier schopt Connie al te graag eens tegen onze muzikale schenen. Na de vrolijke percussie verrast ze namelijk nog eens met een stevig gitaarintermezzo, waarmee ze duidelijk de link legt naar haar vorige, pittige releases.

Constance houdt zo blijkbaar vast aan haar meer gitaargedreven sound, maar plaatst het wel mooi in contrast met een meer opgetogen dansmelodie. Niets is wat het lijkt bij Connie Constance, zo beaamt ze trouwens zelf ook in “Prim & Propa”: ‘when the grass is greener, the people are meaner’. Weinig zekerheden in het leven, maar Constance blijft zichzelf bewijzen en eist haar plaats met verve op in het diverse indielandschap.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Connie Constance - Miss Power (★★★★): Tegen de verdrukking in groeien

Het gebeurt niet heel erg vaak dat er een artiest op onze radar verschijnt die er eigenlijk meteen in slaagt om onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Hurt You"

Connie Constance, of ook wel Constance Rose Power, is een Britse indiepop-artieste met een flinke eigen wil. Zoals haar naam het ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Connie Constance - "Mood Hoover"

De Britse Connie Constance brengt al sinds 2015 muziek uit, maar blijft zich ontwikkelen als artiest, waardoor je steeds gebannen uitkijkt naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.