banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance – “Prim & Propa”

De Britse Connie Constance laat er duidelijk geen gras over groeien. Na de speelse gitaren op “Electric Girl” zet ze vol overtuiging haar elektrische krachttoer door op de nieuwe single “Prim & Propa”.

De schijnbaar onbewerkte begintonen hebben misschien nog wat weg van een klassieke demo, maar wie denkt dat de single op die manier zal verder kabbelen, is eraan voor de moeite. De timide gitaartokkels zwellen al snel aan en groeien uit tot een speels en energiek geheel vol gedreven, zomerse percussie. Van haar vorige rebels getinte singles wisten we al dat ze zelf allesbehalve ‘prim and proper’ zijn – traditioneel, conservatief en obsessief correct gedrag – en ook hier schopt Connie al te graag eens tegen onze muzikale schenen. Na de vrolijke percussie verrast ze namelijk nog eens met een stevig gitaarintermezzo, waarmee ze duidelijk de link legt naar haar vorige, pittige releases.

Constance houdt zo blijkbaar vast aan haar meer gitaargedreven sound, maar plaatst het wel mooi in contrast met een meer opgetogen dansmelodie. Niets is wat het lijkt bij Connie Constance, zo beaamt ze trouwens zelf ook in “Prim & Propa”: ‘when the grass is greener, the people are meaner’. Weinig zekerheden in het leven, maar Constance blijft zichzelf bewijzen en eist haar plaats met verve op in het diverse indielandschap.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Electric Girl"

De naam Connie Constance doet in ons land misschien nog niet meteen een belletje rinkelen, maar in haar thuisland heeft de Britse…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "James"

Met Connie Constance loopt er in het Verenigd Koninkrijk – nog maar eens – een bijzonder veelbelovend talent rond. De jonge zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.