Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance – “Electric Girl”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance – “Electric Girl”

De naam Connie Constance doet in ons land misschien nog niet meteen een belletje rinkelen, maar in haar thuisland heeft de Britse al een sterke reputatie voor zichzelf uitgebouwd. Haar ijzersterke debuutplaat English Rose uit 2019 werd door menig criticus de hemel in geprezen. De jonge Constance zette zich dan ook meteen op de kaart als een veelzijdige en zelfzekere artieste met een vernieuwende visie. Haar sound is een geheel eigenwijs product van haar gemengde achtergrond en omgeving, waar ze inspiratie plukt uit de klassieke UK (indie)rock uit haar jeugd en die vlotjes combineert met invloeden uit soulvolle rap en r&b-cultuur. Ook op haar meer recente ep The Butterfly Project en bij de krachtige singles “Monty Python” en “James” timmerde ze verder aan haar unieke, gemixte sound die onder het gedreun van wat sterke gitaren een nieuwe kracht toevoegde.

Met haar nieuwste materiaal “Electric Girl” laat ze opnieuw een energieke stroomstoot door onze aderen vloeien. ‘Electric girl/ She wanna see the world’: Connie Constance staat scherper dan ooit tevoren en dat zal je geweten hebben. Het energieke optimisme spat er bij de eerste tonen meteen af en de krachtige drums in combinatie met de scherpe basgitaar geven het nummer direct een pittige drive. Ze begeleiden de scherpe tong van Constance zoals het hoort. De Britse artieste heeft zich hier duidelijk laten inspireren door de klassieke indierock uit haar jeugd maar toch bevat het nummer opnieuw dat rebelse, rauwe rafelrandje en die brutale luchtigheid zoals we die van Connie Constance gewend zijn. “Electric Girl” is uitstekend single-materiaal dat niet alleen Connie’s vocale veelzijdigheid in de verf zet maar ongetwijfeld ook een groter publiek zal bereiken en aanspreken – de catchy woo woo’s en aanstekelijke gitaarriffs in de refreinen zitten daar zeker ook voor iets tussen.

Met “Electric Girl” stampt Connie Constance zich aan een ongelofelijk tempo vooruit en baant ze zich een weg naar wereldwijde verovering, en ze is duidelijk niet te stoppen. 

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James - "Our World"

De Britse indieband James is voor eeuwig verbonden aan zijn twee grootste klassiekers, “Laid” en “Sit Down“, die vooral over het kanaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James - "Is This Love"

James is typisch zo’n band die nooit geweldig grote hits scoort, maar waarvan iedereen wel een paar nummers kan meezingen. Voorbeelden hiervan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Connie Constance - Miss Power (★★★★): Tegen de verdrukking in groeien

Het gebeurt niet heel erg vaak dat er een artiest op onze radar verschijnt die er eigenlijk meteen in slaagt om onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.