Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Polo & Pan – “From a World to Another” (feat. Jacques)

© Fiona Torre

In 2013 werd de Franse muziekscène versterkt met het duo Polo & Pan. Sindsdien voorzien zij de hele wereld van leuke dansbare nummertjes. Ongeveer een jaar geleden brachten ze een derde album uit dat luisterde als een sprookje. Vandaag brengt Polo & Pan ons een eerste single van 2022, samen met cultfiguur Jacques. Ook die excentrieke Fransoos en wereldburger bracht begin dit jaar een memorabel debuutalbum uit, waarin hij zijn experimentele productie succesvol combineerde met popmuziek. “From a World to Another” is niet de eerste samenwerking tussen Polo & Pan en Jacques: in 2017 brachten ze samen “Jacquadi” uit.

Mysterieuze synths lijken te doen zinspelen op een fata morgana in een woestijn. Kleine bubbeltjes verraden de komst van een diepe bassdrum en een speels gezang maakt de melodie simpel en plezierig. Het evenwicht tussen de ‘cocktailbar’-dansbaarheid van Polo & Pan en het zoekende, ondoorgrondelijke van Jacques is duidelijk hoorbaar in deze single. Het neigt naar complexere house en als geheel slaagt het nummer erin toch te blijven boeien – vijf minuten lang – door subtiele veranderingen in ritme, melodie en klanken; een zoveelste bewijs van de kunde van de heren. De opbouw van de compositie is minder origineel dan verwacht. Telkens wisselen een opbouw en een climax af om uiteindelijk te verdwijnen in een laatste noot van de dominante synthmelodie. Het eindresultaat is niets meer dan een goed nummer om in een zonnige DJ-set te steken, maar ook zeker niets minder.

Voorlopig is er geen nieuws over meer muziek van Polo & Pan. Ook tourdata in de Benelux zijn er momenteel niet.

Polo & Pan: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Comet Is Coming - "LUCID DREAMER"

Dat jazz vele vormen kent, laten de jongens van The Comet Is Coming ons maar al te graag horen. Sinds stersaxofonist ‘King’…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.