Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Polo & Pan – “From a World to Another” (feat. Jacques)

© Fiona Torre

In 2013 werd de Franse muziekscène versterkt met het duo Polo & Pan. Sindsdien voorzien zij de hele wereld van leuke dansbare nummertjes. Ongeveer een jaar geleden brachten ze een derde album uit dat luisterde als een sprookje. Vandaag brengt Polo & Pan ons een eerste single van 2022, samen met cultfiguur Jacques. Ook die excentrieke Fransoos en wereldburger bracht begin dit jaar een memorabel debuutalbum uit, waarin hij zijn experimentele productie succesvol combineerde met popmuziek. “From a World to Another” is niet de eerste samenwerking tussen Polo & Pan en Jacques: in 2017 brachten ze samen “Jacquadi” uit.

Mysterieuze synths lijken te doen zinspelen op een fata morgana in een woestijn. Kleine bubbeltjes verraden de komst van een diepe bassdrum en een speels gezang maakt de melodie simpel en plezierig. Het evenwicht tussen de ‘cocktailbar’-dansbaarheid van Polo & Pan en het zoekende, ondoorgrondelijke van Jacques is duidelijk hoorbaar in deze single. Het neigt naar complexere house en als geheel slaagt het nummer erin toch te blijven boeien – vijf minuten lang – door subtiele veranderingen in ritme, melodie en klanken; een zoveelste bewijs van de kunde van de heren. De opbouw van de compositie is minder origineel dan verwacht. Telkens wisselen een opbouw en een climax af om uiteindelijk te verdwijnen in een laatste noot van de dominante synthmelodie. Het eindresultaat is niets meer dan een goed nummer om in een zonnige DJ-set te steken, maar ook zeker niets minder.

Voorlopig is er geen nieuws over meer muziek van Polo & Pan. Ook tourdata in de Benelux zijn er momenteel niet.

Polo & Pan: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.