Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Please Don’t Hide Yourself Away” (feat. Jade Bird)

© CPU – Katrin Peeters

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde langspeler uit en gingen daarmee op een uitgebreide tournee. In het kader van die plaat verkochten ze bijvoorbeeld twee keer de Ancienne Belgique uit, maar van echt uitrusten was er naderhand geen sprake. De Britten kregen namelijk de kans om de soundtrack van de Apple TV-serie Trying te creëren. Voor die score werkte Bear’s Den samen met onder andere Maisie Peters, Monica Martin en Jade Bird. Een van de twee samenwerkingen met die laatste fungeert nu als single.

Voor “Please Don’t Hide Yourself Away” lieten de mannen zich overigens niet enkel inspireren door de serie zelf, maar ook door niemand minder dan The Who. De single bevat namelijk dezelfde gitaarlijn als hun nummer “Baba O’Riley”, maar vanzelfsprekend doet Bear’s Den daar geheel zijn eigen ding mee. De Britten maakten er bijvoorbeeld een lekker chill en gezellig nummertje van, waarin de stem van Jade Bird voor een euforisch getint rustpunt zorgt. Op die manier voelt de single ook heel natuurlijk aan, alsof je het beluistert tijdens een fijne wandeling langs een riviertje door het bos. Mooi en gezellig, maar toch fris en zomers; zo hebben we Bear’s Den graag.

Elke vrijdag tot en met 2 september verschijnt er een nieuwe aflevering van het derde seizoen van Trying op Apple TV. De volledige soundtrack verschijnt aanstaande vrijdag, 22 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Stitch In Time"

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bear's Den - Blue Hours (★★★): Mooi binnen de lijntjes

Tien jaar is Bear’s Den ondertussen al aanwezig in het muzieklandschap. Het duo rond Andrew Davie en Kevin Jones groeide op die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.