Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “numb”

©️ CPU – Stijn Verbruggen

Tom Odell is helemaal terug van weggeweest. De Britse zanger heeft de afgelopen jaren weer heel wat uren achter zijn piano gezeten om aan nieuw materiaal te werken. Zijn grootste hit scoorde Tom Odell in 2013 met “Another Love“, waarmee hij wereldwijd in de hoogste regionen van de hitlijsten kampeerde. Na de release van zijn derde album Jubilee Road ging de Brit door een woelige periode met veel twijfel en een stukgelopen relatie als gevolg. Zijn hartzeer en emoties verwerkte hij door te werken aan zijn vierde album, waar we voorlopig wel nog even op zullen moeten wachten. Toch krijgen we met “numb” vandaag al een eerste single hieruit te horen.

“numb” is een heel emotionele en open terugkeer van Tom Odell, waarin hij zijn gevoelens en gedachten de vrije loop laat gaan. In de eerste zinnen wordt meteen duidelijk dat de stukgelopen relatie met zijn grote liefde zijn sporen heeft achtergelaten. Zonder het te verbloemen zingt hij over zijn gewichtsverlies, drugsgebruik en zijn haat tegenover liefde, thema’s die we eigenlijk niet gewend zijn van de immers vrolijke Tom. De productie “numb” is ook verrassend progressief met heel veel lagen in het refrein die zijn pijn nog sterker laat overkomen. Een onverwachte, maar knappe terugkeer van Tom Odell!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.