Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim – “GMT”

© Casper Sejersen

De geruchten rond een nieuwe plaat van The xx waren een tijd geleden bijzonder sterk, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat die niet voor meteen zal zijn. Alle leden zijn namelijk volop bezig aan nieuwe solo avonturen, met dat van Oliver tegenwoordig als nieuwe paradepaardje. Na een mini-ep, zit er met Hideous Bastard dit najaar een debuutalbum aan te komen, dat hij ook komt voorstellen in het Brusselse Koninklijk Circus. In de aanloop naar die langspeler, overigens geproducet door Jamie xx, kregen we overigens al heel wat singles voorgeschoteld. “Fruit” was fijn, “Hideous” werd zelfs een hitje en ook het nieuwe “GMT” blijkt een interessant leuke toevoeging.

Met iets meer dan drie minuten op de klok heeft Sim weer tijd genoeg om ons mee te sleuren in zijn melancholische wereld. Het gaat er op “GMT” weliswaar iets dansbaarder aan toe, want het zijn de beats die al snel de bovenhand nemen. De invloeden van Jamie xx zijn met andere woorden al snel voelbaar, waardoor het geheel om de een of andere reden heel vertrouwd aanvoelt. Dat de Brit het nummer schreef op de Australische stranden zorgt voor een zomerse toets, al fungeert de single vooral als ode aan thuisstad Londen. Zomers, melancholisch, maar ook heel dansbaar: dat debuut van Oliver Sim belooft nu al een uiterst fijne plaat te worden.

Oliver Sim staat op 24 oktober in het Koninklijk CircusHideous Bastard verschijnt op 9 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy & Fred again.. - "Strong"

Een van de hoogtepunten van de festivalzomer was ongetwijfeld de set van Fred again.., en meer bepaald het stukje waarin hij het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.