Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim – “Hideous” (feat. Jimmy Somerville)

© Casper Sejersen

Fans van The xx hebben momenteel al een hele tijd honger. Het is inmiddels al sinds 2017 geleden dat het trio nog eens een langspeler uitbracht. Natuurlijk gingen Romy, Oliver en Jamie eerst uitgebreid op tour vooraleer ze opnieuw aan nieuwe muziek begonnen te sleutelen, al was het niet meteen wat fans hadden verwacht. Jamie xx puzzelde wat aan zijn solomuziek, Romy schakelde de hulp in van Jamie voor haar debuutsingle “Lifetime” (waar na twee jaar nog geen vervolg op is gekomen) en Oliver Sim maakte een album dat geproducet is door diezelfde Jamie. De drie kunnen precies niet zonder elkaar, en toch laat nieuw The xx-materiaal op zich wachten.

Ondertussen smullen we lekker van het solomateriaal van Oliver Sim. De Britse bassist liet zich voor zijn debuutsingle inspireren door moordenaars en queers. Wat leidde tot een lekkere mix van duistere klanken, wat jazzklanken en een vleugje Chet Faker. “Romance With A Memory” werd dan wat later opgevolgd door het sappige “Fruit”. Het ietwat trage nummer met een zalige roze, retro-uitstraling voelt als een zwoele avond waarop je nog net niet te veel hebt gedronken, maar wel al van alles tot in het oneindige aan het genieten bent. Die twee singles maken net als het nieuwe “Hideous” deel uit van het debuutalbum van Oliver Sim. Hideous Bastard verschijnt op 9 september en gaat gepaard met de kortfilm HIDEOUS, geregisseerd door Yann Gonzalez.

Voor zijn debuutalbum liet Oliver Sim zich onbewust inspireren door zijn angsten en de dingen waarvoor hij zich schaamt. Sinds hij 17 was leeft de muzikant met HIV en dat heeft voor veel schrik en schaamte gezorgd. ‘I’m ugly’, met die pijnlijke woorden opent “Hideous”, en wat later vraagt de zanger zich af waarom je hem niet gewoon bij het vuil achterlaat. Het is duidelijk dat Oliver Sim zich aanvankelijk minderwaardig en zelfs lelijk voelde. In de muziek wordt er spanning opgebouwd, die uiteindelijk omslaat in verlichting wanneer queeractivist en zanger Jimmy Somerville als een engel met een falsetstem Oliver een hart onder de riem komt steken. Op “Hideous” legt Oliver Sim zijn hart, angsten en schaamte op tafel en ondanks dat het geen zoete boodschap met zich meebrengt, smaakt het wel lekker.

Hideous Bastard ligt in de (digitale) winkelrekken vanaf 9 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie xx - "LET'S DO IT AGAIN"

Het is alweer twee jaar geleden dat we met “idontknow” solowerk kregen van de drijvende kracht achter The xx. Stilgezeten heeft Jamie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Sim - "Fruit"

Enkele weken geleden werden we getrakteerd op een nieuw project vanuit het kamp van The xx. Bassist Oliver Sim dook samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Oliver Sim - "Romance With A Memory"

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van The xx. Het slechte nieuws is dat er nog steeds geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.