Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy – “Dreamer”

© CPU – Fleur De Backer

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was het behoorlijk stil rondom de Ier. Hij trok zich tijdens de pandemie, die enkele maanden na de release van zijn debuut oplaaide, terug om in stilte aan nieuwe muziek te werken. Echter hoorde niemand wat over die opvolger en wanneer deze zou verschijnen. Nu is daar eindelijk het verlossende woord: Dermots tweede album, Sonder, verschijnt in september. Eerder liet hij ons al “Something to Someone” van deze plaat horen, maar nu is daar ook “Dreamer” om ons zoet te houden tot september.

Als je verwachtte dat Dermot Kennedy op Sonder zou laten zien dat die gegroeid is als artiest sinds Without Fear, dan zullen we je moeten teleurstellen. “Dreamer” is namelijk een pianoballad met een ontzettend zoetsappige tekst zoals we inmiddels al wel heel vaak van Dermot gehoord hebben. Dit maakt dat het nummer totaal niet fris of vernieuwend voelt, maar eigenlijk gewoon heel erg saai. Het enige dat “Dreamer” niet ronduit slaapverwekkend maakt, is de typerende, rauwe stem van de Ierse singer-songwriter die eigenlijk nooit slecht klinkt. We hopen dat hij deze stem op de rest van Sonder voor interessantere nummers zal inzetten dan “Dreamer”.

De langverwachte tweede langspeler Sonder verschijnt op 23 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

78 posts

About author
wannabe wereldverbeteraar & ambassadeur van de nederlandse nuchterheid
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Something to Someone"

De ster van Dermot Kennedy schoot als een speer de lucht in, maar dat leek uiteindelijk toch iets te snel voor de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Better Days"

Hoe zou het nog zijn met Dermot Kennedy? De Ierse singer-songwriter schoot als een speer uit de startblokken en ontgroeide op een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.