Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy – “Bad Habit”

Er zijn weinig onderwerpen zo controversieel als astrologie. De één gelooft er heilig in en laat zich leiden door de sterren, terwijl een ander er fel tegenstander van is en het maar zweverige onzin vindt. Steve Lacy behoort tot de categorie van mensen die wel waarde hecht aan sterrenbeelden (hij is een trotse tweelingen) en gelooft in astrologie. Dit maakte hij ons al behoorlijk duidelijk met de titel voor zijn aanstaande tweede album, Gemini Rights, en de eerste single van die plaat, “Mercury”, waarin hij een verklaring in de sterren zocht voor zijn stukgelopen relatie. Ook op de tweede single van dat album, “Bad Habit”, vindt Steve zijn heil in astrologie.

Net als “Mercury” gaat “Bad Habit” over Steves gebroken hart. Hij reflecteert op de romantische gevoelens die hij had voor een persoon waarvan hij niet wist of de gevoelens wederzijds waren, waardoor de twee nooit een relatie kregen. Hij beaamt moeite te hebben met de terugkeer van die persoon in zijn leven, en waarschuwt diegene meermaals dat je een tweelingen niet zomaar kan verrassen. Dit gebeurt allemaal onder leiding van een zwoele beat die een stuk simplistischer is dan die van het maximalistische “Mercury”. Het zachte gitaar- en drumwerk dat we horen is een ondersteuning van Steves stem en boodschap, waardoor zijn gevoelens beter uit de verf komen. “Bad Habit” is een mooi en introspectief nummer, maar is tegelijkertijd ook niet heel vernieuwend. Het had net zo goed op Apollo XXI kunnen staan, terwijl het ambitieuze en spannende “Mercury” juist een creatieve vooruitgang voor Steve Lacy liet zien. We zijn dus benieuwd hoe de rest van Gemini Rights, dat op 15 juli verschijnt, zal klinken.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

257 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.