Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Psychonaut – “Interbeing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Psychonaut heeft heel lang kunnen teren op hun debuutalbum. Nadat de groep in 2018 Unfold the God Man in eigen beheer loste, kreeg deze in 2020 een wereldwijde release dankzij Pelagic Records. Daar zit de Belgische band nu gebeiteld en klaar om een vervolg te schrijven op dat episch meesterwerk. De titel van dat tweede album? Violate Consensus Reality. De releasedatum? 28 oktober 2022. De eerste single? “Interbeing” werd nu uitgebracht en belooft alvast veel goeds van de Belgische metalband.

Net geen zeven minuten duurt “Interbeing”, dus een echte single kan je het niet noemen, maar het neemt gelukkig wel zijn tijd om in zijn plooien te vallen. Openen doet het heel rustig met een dreigende gitaar die ieder moment door elkaar geklotst kan worden. De single bouwt alleen maar verder op met meer instrumenten waarna gitarist Stefan de Graef na een goeie twee minuten eens zijn demonen volledig uit zijn longen laat komen. Het nummer breekt volledig open en knalt als een splinterbom uiteen. De intensiteit die Psychonaut altijd in zijn nummers steekt, komt ook hier heel hard naar voor waardoor we kunnen concluderen dat 28 oktober alweer een mijlpaal kan worden voor het drietal.

Deze zomer kan je ze op verschillende plekken aan het werk zien (o.a. Lokerse Feesten), alle data ontdek je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Psychonaut - Violate Consensus Reality (★★★): Geloofwaardig verhaal over hoop en destructie

Psychonaut klauterde de laatste jaren uit de Belgische metalunderground. Zanger en bassist Thomas Michiels’ bruut radiowerk voor Studio Brussel heeft daar wellicht…
InstagramLiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: Gitaren en drums

Dit weekend zakten we af naar het Antwerpse Trix, waar in alle mogelijke zalen de beste Belgische muzikale nieuwigheden werden tentoongesteld. Op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Chibi Ichigo, Psychonaut en meer Belgisch talent op We Are Open 2022!

De combitickets vliegen pijlsnel de deur uit en dat zonder dat er nog maar een artiest werd aangekondigd voor We Are Open….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.