Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brutus – “Sand”

© CPU – Matthias Engels

Vorig jaar bracht Brutus met Nest één van de betere platen uit ons Belgenlandje uit, maar het lijkt er op dat nog niet alle nummers uit die sessie zijn opgebruikt. Zo duikt vandaag plots “Sand” op, een nummer dat ook uit die periode dateert en dat komt als geroepen. We kunnen in deze periode waarin we Belgische muziek moeten ondersteunen wel nieuw werk gebruiken van één van de beste Belgische bands. Dat het nummer de plaat net niet haalde, betekent zeker niet dat het daarom een minder goeie song is.

“Sand” knalt namelijk meteen heel strak op gang. De gitaren gieren in het rond en op de drums mag er zeker ook goed door geramd worden. Stefanie Mannaerts weet op haar eigen betoverende manier dan weer de vocals naar een hoger niveau te tillen. Toch zit er meer in de song dan enkel knallen. Zo volgt er in het midden van de single ook een kalmer gedeelte, om zo de spanningsboog nog meer de lucht in te krijgen. Als de song hierna helemaal uit zijn voegen barst, weet je dat Brutus met “Sand” alweer een prachtexemplaar in zijn singlediscografie heeft,.

Facebook / Instagram / Twitter / Website


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief