Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne – “Patient Number 9” (feat. Jeff Beck)

Ozzy Osbourne heeft natuurlijk al lang geen introductie meer nodig. De legendarische frontman brak in de jaren ’70 door met Black Sabbath en lanceerde in 1980 zijn solocarrière. Het leverde hem culthits zoals “Crazy Train” en “Mr. Crowley” op. Het mag trouwens ook een mirakel genoemd worden dat Ozzy nog leeft, want de Amerikaan had een immens zware levensstijl, al is hij inmiddels al heel wat kalmer geworden. Die kalmte konden we ook terugvinden op zijn meest recente album Ordinary Man waarop hij met een melancholische blik terugkijkt op zijn leven.

Ozzy mag dan wel in de herfst van zijn carrière aanbeland zijn, toch denkt hij er nog niet aan om het voor gezien te houden. Samen met gitaarvirtuoos Jeff Beck brengt hij nu de single “Patient Number 9” uit en dat duurt ruim zeven minuten. Het nummer opent met verontrustende schreeuwen van Ozzy, waarna een oerdegelijke riff wordt ingezet. Ozzy’s stem klinkt nog steeds zoals we van hem gewoon zijn en tijdens het refrein klinkt dat net wat minder hevig, al vangt het fenomenale gitaarspel van Jeff Beck dat zonder moeite op. Op het einde van het nummer mag Beck zijn duivels dan ook nog eens volledig ontbinden met een gierende solo die anderhalve minuut duurt. Niets vernieuwend, maar typisch Ozzy.

Op 9 september verschijnt Ozzy’s nieuwe album Patient Number 9.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Degradation Rules" (feat. Tony Iommi)

Ozzy Osbourne en Tony Iommi vormden jarenlang de ruggengraat van Black Sabbath. De band brak in 1970 door met hun gelijknamige debuutalbum….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johnny Depp & Jeff Beck - "This is a Song for Miss Hedy Lamarr"

Over Johnny Depp is de laatste tijd al veel gezegd en geschreven. Gelukkig zijn wij een muziekblog en daarom zullen we ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Label Society - "End of Days"

Gitaarlegende Zakk Wylde startte zijn blitzcarrière als gitarist bij de liveband van Ozzy Osbourne. In 1987 moest hij op twintigjarige leeftijd de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.