Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Paolo Nutini – “Acid Eyes” & “Petrified In Love”

Het zijn drukke tijden voor Paolo Nutini. Volgende week speelt hij een exclusieve showcase in Utrecht – waarvoor wij overigens tickets mogen weggeven – enkele dagen later verschijnt zijn langverwachte vierde plaat, waarna hij op tour trekt. Niet niks dus, maar de man heeft ook wel tijd genoeg gehad om zijn batterijen op te laden. Tussen zijn vorige album Caustic Love en deze Last Night in the Bittersweet zit een tijdspanne van maar liefst acht jaar. Dat is redelijk veel, maar als je weet dat er op dat nieuwe album zestien nummers staan, maakt hij dat meteen weer goed. We leerden aan de hand van reeds uitgebrachte singles “Through The Echoes“, “Lose It” en “Shine A Light” al dat de vos zijn streken nog niet is verleerd, dus de verwachtingen rond deze dubbelsingle waren redelijk hoog.

Gelukkig staat Paolo Nutini garant voor vakmanschap, dat nooit teleurstelt. “Acid Eyes” is bijvoorbeeld een ijzersterk nummer, dat uitblinkt in zijn simpliciteit. ‘I never told you I loved you, and I look / Into your acid eyes.’ Meer dan dat zinnetje heb je eigenlijk niet nodig om de single mee te kunnen zingen. Op Bon Iver-achtige wijze weet de Schot je dan te betoveren, begeleid door een indringende baslijn en een melancholisch sfeertje. Geleidelijk aan bloeit het nummer alsmaar grootser open, waardoor Nutini je uiteindelijk met open mond achterlaat.

Zoals dat vorige keer ook het geval was bij de dubbelsingle van de man, klinkt ook nu “Petrified In Love” helemaal anders dan zijn tegenhanger. Met zomerse surfgitaar wordt het nummer op gang getrokken, waarna de rock-‘n-rollinvloeden de bovenhand nemen. Nutini zelf klinkt plots een stuk cooler dan op het breekbare “Acid Eyes”, waardoor het nummer nogal rechttoe-rechtaan binnenkomt. Met nog een chaotisch intermezzo tegen het einde en een baslijn die je naar de dansvloer trekt, komt de single dan in een stroomversnelling terecht. Die vierde langspeler belooft er dus eentje te worden die de twee uitersten van Nutini’s kunnen samenbrengt. Benieuwd hoe dat in z’n geheel klinkt!

Last Night in the Bittersweet verschijnt op 1 juli. Op woensdag 29 juni staat de man in de Utrechtse De Helling. Later dit jaar keert hij terug voor uitverkochte shows in het Koninklijk Circus (5 oktober) en in Paradiso (8 en 9 oktober).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1501 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Paolo Nutini @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hoogstaande revival van knuffelrock

Het was de voorbije jaren even wachten op een nieuwe passage van de immer sympathieke Paolo Nutini door de lage landen. Van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…
AlbumsFeatured albums

Paolo Nutini - Last Night In Bittersweet (★★★★½): Een ontdekkingstocht op hoog niveau

De carrière van Paolo Nutini nam in 2006 een kickstart toen zijn debuutalbum These Streets uitkwam. Daarop stonden de hits “Last Request”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.