Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paolo Nutini – “Shine A Light”

Het was de afgelopen jaren wat stil in de muzikale vertrekken van Paolo Nutini. Gelukkig bracht hij daar vorige maand verandering in en dat deed hij met de release van twee sterke singles. “Through The Echoes” en “Lose It” vormen het eerste voorsmaakje van het komende album Last Night in the Bittersweet, dat deze zomer zal verschijnen. De Schot staat bekend om zijn rauwe maar toch warme stem die geregeld voor kippenvel zorgt bij de luisteraars. Dat was ook exact het geval bij “Through The Echoes”. “Lose It” zorgde dan weer voor een verrassingseffect met een eerder mysterieuze stem, een doordringende gitaar en rock-‘n-rolldrums. Met “Shine A Light” creëert Nutini een mengeling tussen deze twee eerder verschenen singles.

Het nieuwe nummer begint met zachte percussie die ons onmiddellijk nieuwsgierig maakt. We moeten gelukkig niet lang wachten voordat een licht galmende gitaarlijn invalt. Ook Paolo’s stem weet ons opnieuw te overtuigen. “Shine A Light” bouwt geleidelijk op tot een aanstekelijk rocknummer dat verfrissend blijft door de afwisseling in intensiteit. Het zes minuten durende lied weet ons van begin tot einde te boeien. We zijn benieuwd wat de Schot nog voor ons in petto heeft en kijken vol hoge verwachtingen uit naar Last Night in the Bittersweet, dat op 1 juli zal verschijnen.

Op 5 oktober stelt Paolo Nutini zijn nieuwe album voor in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paolo Nutini, Trixie Whitley, Warhaus en meer naar Live /s Live 2024

Na een lange periode van anticipatie maakt Live /s Live eindelijk een van zijn laatste headliners bekend, en achteraf gezien hoefde men…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 3): Een laatste keer losgaan onder een stralende zon

Het publiek van Down The Rabbit Hole zag er op de derde festivaldag moe, maar mooi uit. Een stralend zonnetje garandeerde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.