Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paolo Nutini – “Shine A Light”

Het was de afgelopen jaren wat stil in de muzikale vertrekken van Paolo Nutini. Gelukkig bracht hij daar vorige maand verandering in en dat deed hij met de release van twee sterke singles. “Through The Echoes” en “Lose It” vormen het eerste voorsmaakje van het komende album Last Night in the Bittersweet, dat deze zomer zal verschijnen. De Schot staat bekend om zijn rauwe maar toch warme stem die geregeld voor kippenvel zorgt bij de luisteraars. Dat was ook exact het geval bij “Through The Echoes”. “Lose It” zorgde dan weer voor een verrassingseffect met een eerder mysterieuze stem, een doordringende gitaar en rock-‘n-rolldrums. Met “Shine A Light” creëert Nutini een mengeling tussen deze twee eerder verschenen singles.

Het nieuwe nummer begint met zachte percussie die ons onmiddellijk nieuwsgierig maakt. We moeten gelukkig niet lang wachten voordat een licht galmende gitaarlijn invalt. Ook Paolo’s stem weet ons opnieuw te overtuigen. “Shine A Light” bouwt geleidelijk op tot een aanstekelijk rocknummer dat verfrissend blijft door de afwisseling in intensiteit. Het zes minuten durende lied weet ons van begin tot einde te boeien. We zijn benieuwd wat de Schot nog voor ons in petto heeft en kijken vol hoge verwachtingen uit naar Last Night in the Bittersweet, dat op 1 juli zal verschijnen.

Op 5 oktober stelt Paolo Nutini zijn nieuwe album voor in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stromae, Fred again.., Paolo Nutini, IDLES en meer naar Down The Rabbit Hole 2023!

In de Groene Heuvels van Beuningen is het voorlopig nog redelijk rustig, maar van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli wemelt…
LiveRecensies

Paolo Nutini @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hoogstaande revival van knuffelrock

Het was de voorbije jaren even wachten op een nieuwe passage van de immer sympathieke Paolo Nutini door de lage landen. Van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzie Reid - "Warpaint"

Het gaat snel voor Lizzie Reid. Ze bracht pas vorig jaar haar allereerste ep Cubicle uit en inmiddels was ze al bij verschillende optredens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.