Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Paolo Nutini – “Through The Echoes” & “Lose It”


Het ziet ernaar uit dat het einde van de coronapandemie nu officieel in zicht is en daardoor lijkt 2022 meer dan ooit het jaar van de grootse comebacks te worden. De ene is misschien al wat spectaculairder dan de andere, al is die van vandaag er eentje die wel heel lekker binnenkomt. Niemand minder dan Paolo Nutini steekt nu voor het eerst sinds Caustic Love uit 2014 zijn neus nog eens aan het venster en dat doet hij met grote trom. De Schot heeft namelijk een nieuwe plaat af die komende zomer het levenslicht ziet. Last Night in the Bittersweet zal zestien nummers tellen (en dus de kaap van het uur losjes overschrijden) en naar eigen zeggen Paolo’s diepste album tot nu toe worden. Of dat ook effectief zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Eerste twee voorsmaakjes “Through The Echoes” en “Lose It” bewijzen echter alvast dat we mogen hopen op een topplaatje.

De twee nummers verschillen in elk geval een stukje van elkaar. Zo is “Through The Echoes” bijvoorbeeld de Paolo Nutini zoals we ons hem herinnerden. Een akoestische gitaar, een gezellig sfeertje en enkele vocale uithalen die je binnen de paar seconden kippenvel kunnen geven. Ook hangt er hier een soort americana vibe doorheen de track dankzij de dromerige synths, maar het is vooral de Schot zelf die de aandacht naar zich toe weet te trekken met zijn stem. Eentje die je weet mee te slepen in het verhaal dus, met hier en daar een knipoogje naar Bon Iver. Het feit dat “Through The Echoes” makkelijk blijft hangen, doet ons ook vermoeden dat dit de leadsingle lijkt te worden.

Je zou dan verwachten dat “Lose It” wordt verkocht als veredeld B-kantje, maar niets is minder waar. Met een kleine zes minuten op de teller toont Paolo Nutini ons hier een hele andere kant van zichzelf. Een donkere gitaarlijn die al snel neigt naar postpunk zet de toon, waarna hij met zijn herwerkte stem het mysterieuze nog wat in de kaart speelt. Je hebt dus al snel het gevoel dat er iets zit te borrelen op de achtergrond en na een minuut of drie komt dat er eindelijk uit. Rock-‘n-rollgewijs groovet de Schot lekker verder, al knipoogt hij hier eerder naar AC/DC. Je ziet dus, twee totaal verschillende nummers, maar toch telkens met die herkenbare Paolo Nutini-sound. Wij zijn in elk geval blij dat hij terug is.

Last Night in the Bittersweet verschijnt op 1 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paolo Nutini, Trixie Whitley, Warhaus en meer naar Live /s Live 2024

Na een lange periode van anticipatie maakt Live /s Live eindelijk een van zijn laatste headliners bekend, en achteraf gezien hoefde men…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 3): Een laatste keer losgaan onder een stralende zon

Het publiek van Down The Rabbit Hole zag er op de derde festivaldag moe, maar mooi uit. Een stralend zonnetje garandeerde een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.