Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats – “Blown to Bits”

Het is nog maar vier jaar geleden toen Beach Rats het licht zag. Met bandleden als Brian Baker, Ari Kratz, Bryan Kienlen en Pete Steinkopf, die elk afzonderlijk al heel wat status verwierven bij respectievelijk Minor Threat, Lifetime en The Bouncing Souls (zowel Kienlen als Steinkopf), trok de groep meteen heel wat aandacht. De typische hardcoremuziek die ze maken lijkt recht uit de jaren tachtig te komen. Hun eerste ep Wasted Time dateert al van 2018. Na “Rat Beat” en “Heavy Conversation” vuren ze nu “Blown to Bits” op ons af, de derde single van hun eerste album.

Letterlijk afvuren, want de muzikanten van Beach Rats vliegen er vanaf de eerste seconde in. De gitaren en drums gaan er meteen hard tegen aan in karakteristieke eighties hardcorestijl, maar op deze manier voegen ze tegelijkertijd ook heel wat melodie toe aan het nummer. Hoewel het lied nog geen anderhalve minuut duurt, zit er toch redelijk wat afwisseling in. Net wanneer we denken dat het niet harder kan, komt de single in een stroomversnelling terecht. Tot slot ontbreekt het de nieuwe Beach Rats niet aan een catchy refrein, waardoor het energieke nummer ook nog eens erg aanstekelijk is.

Opnieuw brengt Beach Rats een korte maar krachtige single, zoals we ondertussen van hen gewend zijn. Hun debuutalbum Rat Beat verschijnt op 29 juli via Epitaph Records.

Instagram / Facebook 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faye Webster - "Lifetime"

Faye Webster laat haar muziek kenmerken door een stem zo zoet als honing en zachte, mooie teksten. Het serene van haar muziek…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Rats - Rat Beat (★★★): Een enkel ticketje naar de jaren tachtig

Asbury Park, New Jersey, is lange tijd een aanloophaven geweest voor menig ontevreden muzikant, van Springsteen in The Stone Pony tot talloze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats - "Heavy Conversation"

We durven er geld op te verwedden dat het langer zal duren om deze recensie te lezen dan dit nummer te beluisteren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.