Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats – “Rat Beat”

Wanneer er een nieuwe band op het toneel verschijnt met leden van Lifetime (Ari Katz) en Bouncing Souls (Pete Steinkopf en Bryan Keinlen) heb je meteen onze aandacht. Voeg daar nog een levende legende als Brian Baker (Bad Religion, Dag Nasty en Minor Threat) aan toe en je weet dat een nieuwe supergroep geboren is. Al was de echte geboorte al in 2018 bij de release van hun ep Wasted Time. Omdat er door de ondertussen gekende reden plots meer tijd om handen was, besloten de heren een doorstart te maken. En vandaag krijgen we de aankondiging van hun debuutalbum Rat Beat.

De titeltrack krijgen we nu in onze oren geblazen. Afgaande op de bandleden krijgen we wat we konden verwachten; Melodieuze hardcore die zijn roots vindt in de jaren 80. De sound van bands als Negative Approach en Poison Idea zijn nooit ver weg, maar eigenlijk klinkt dit nummer vooral als Minor Threat. Heb je je ooit de vraag gesteld hoe Minor Threat zou klinken anno 2022? Zoek niet verder. De goede luisteraar zal zelfs opmerken dat de riff sterk doet denken aan “Seeing Red“. Zanger Ari Katz zorgt er voor dat het net geen volledige Minor Threat-song geworden is. Beach Rats raast en blaast anderhalve minuut lang op deze nostalgische trip die er zal ingaan als zoete koek bij de old school hardcoreliefhebbers.

Op 29 juli verschijnt hun debuut Rat Beat via punk powerhouse Epitaph Records. De plaat telt twaalf songs en naar onze verwachting klokt deze af onder de twintig minuten.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats – “Blown to Bits”

Het is nog maar vier jaar geleden toen Beach Rats het licht zag. Met bandleden als Brian Baker, Ari Kratz, Bryan Kienlen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats - "Heavy Conversation"

We durven er geld op te verwedden dat het langer zal duren om deze recensie te lezen dan dit nummer te beluisteren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters - "Anything Was Better"

Het gaat snel voor The Interrupters. Na enkele tours als support van Dropkick Murphys en Green Day, komt de band deze zomer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.