Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Rats – “Rat Beat”

Wanneer er een nieuwe band op het toneel verschijnt met leden van Lifetime (Ari Katz) en Bouncing Souls (Pete Steinkopf en Bryan Keinlen) heb je meteen onze aandacht. Voeg daar nog een levende legende als Brian Baker (Bad Religion, Dag Nasty en Minor Threat) aan toe en je weet dat een nieuwe supergroep geboren is. Al was de echte geboorte al in 2018 bij de release van hun ep Wasted Time. Omdat er door de ondertussen gekende reden plots meer tijd om handen was, besloten de heren een doorstart te maken. En vandaag krijgen we de aankondiging van hun debuutalbum Rat Beat.

De titeltrack krijgen we nu in onze oren geblazen. Afgaande op de bandleden krijgen we wat we konden verwachten; Melodieuze hardcore die zijn roots vindt in de jaren 80. De sound van bands als Negative Approach en Poison Idea zijn nooit ver weg, maar eigenlijk klinkt dit nummer vooral als Minor Threat. Heb je je ooit de vraag gesteld hoe Minor Threat zou klinken anno 2022? Zoek niet verder. De goede luisteraar zal zelfs opmerken dat de riff sterk doet denken aan “Seeing Red“. Zanger Ari Katz zorgt er voor dat het net geen volledige Minor Threat-song geworden is. Beach Rats raast en blaast anderhalve minuut lang op deze nostalgische trip die er zal ingaan als zoete koek bij de old school hardcoreliefhebbers.

Op 29 juli verschijnt hun debuut Rat Beat via punk powerhouse Epitaph Records. De plaat telt twaalf songs en naar onze verwachting klokt deze af onder de twintig minuten.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faye Webster - "Lifetime"

Faye Webster laat haar muziek kenmerken door een stem zo zoet als honing en zachte, mooie teksten. Het serene van haar muziek…
AlbumsRecensies

Rancid - Tomorrow Never Comes (★★★): Onder de zelf té hoog gelegde lat

In 1991, na het ter ziele gaan van hun cultband Operation Ivy, besluiten Tim Armstrong en Matt Freeman het onmogelijke te doen…
AlbumsRecensies

Fake Names - Expendables (★★★½): De revolutie in een rock-'n-rolljasje

Fake Names mogen we gerust een posthardcore dreamteam noemen. Samengesteld uit Brian Baker (Minor Threat, Bad Religion, Dag Nasty), Michael Hampton (S.O.A.,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.