Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA – “In de luwte”

Thyrza

© Sanja Marusic

THYRZA is het muzikale project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een plaat die ze maakte over het niet durven accepteren van je eigen onzekerheid. De ep werd met lovende reacties ontvangen en de singles werden goed gestreamd op Spotify. Afgelopen jaar wijdde ze aan het schrijven en produceren van haar debuutalbum Versplinterd/Verwonderd. Een verhaal over het vinden van schoonheid in chaos. Deels ontstaan in een periode van rouw, wat leidt tot een eerlijk en puur album. THYRZA maakt kwetsbare muziek die in verschillende laagjes mooi opbouwt en daarnaast niet de kracht van de tekst verliest. Met de al verschenen singles “Vuur”, “Donker” en het aangrijpende “Soldaat” maakte ze grote indruk. 

Nu komt er met “In de luwte” een vierde nummer bij en ook hier horen we weer de typische sound van THYRZA. Met een dromerig begin maakt ze ons vanaf minuut één nieuwsgierig naar wat er komen zal. In de coupletten schetst ze een wereld waarin alles kan en mag. Ze geeft ons een goed beeld van haar droomwereld die vol zit met mooie beekjes en prachtige luchten. Zelfs de synths onder het couplet voelen een beetje aan als een stromend riviertje. “In de luwte” gaat dan ook over de chaotische zoektocht naar meer rust in je hoofd. Wellicht dat de wereld die ze beschrijft haar rustpuntje is in alle chaos. In het refrein komt het nummer wat losser door de drums. Net zoals bij eerdere singles is de balans tussen de tekst en de muziek weer perfect in evenwicht, en dat is vooral goed te horen in het tweede refrein waar er ook wat blazers bij komen kijken. Dit geeft het nummer net de extra schwung die het nodig heeft. Mocht dit weggelaten zijn, dan had het wat eentonig kunnen overkomen, maar dit is gelukkig niet het geval. Tegen het einde komt alles prachtig bij elkaar, waarna het als een klein vuurtje uitdooft. 

Ook met “In de luwte” levert THYRZA weer een pareltje af. Er is geen enkel moment van verveling te vinden en dat komt vooral doordat het zo goed in evenwicht is en voornamelijk het deel met de blazers maakt grote indruk. Het album Versplinterd/Verwonderd wordt verwacht op 16 september 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

82 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA - “Soldaat”

THYRZA is het muzikale project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA - “Vuur”

THYRZA is het project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een plaat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single THYRZA - “Donker”

Dit jaar mag gerust het jaar van de Nederlandstalige pop genoemd worden. Artiesten als Wies, S10, Froukje en Goldband wonnen vele harten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.