Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA – “Vuur”

Thyrza

THYRZA is het project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een plaat die ze maakte over het niet willen accepteren van je eigen onzekerheid. De ep werd met lovende reacties ontvangen en de singles werden goed gestreamd op Spotify. Ook deed THYRZA mee aan de Popronde, wat voor veel Nederlandse artiesten de springplank is naar het grote publiek. Afgelopen jaar sloot THYRZA zichzelf op en begon ze met het schrijven van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Begin november kwam “Donker” uit, de eerste single van haar debuutalbum Versplinterd/Verwonderd. THYRZA maakt kwetsbare muziek met verschillende laagjes. In de muziek doet de productie niet onder voor het verhaal.

 Zo ook niet in haar nieuwe single “Vuur”. Die schreef ze een maand na het overlijden van haar vader. “Vuur” is dan ook een ode geworden aan zijn levensfilosofie. Hij kreeg op jonge leeftijd een beroerte en kon daardoor moeilijk lopen en spreken. Maar ondanks zijn beperkingen bleef hij zich verwonderen en kon hij enorm genieten van de kleine dingen die wij normaal als vanzelfsprekend ervaren. Het is een reminder om je elke dag weer te blijven verwonderen. En dat er power en hoop in “Vuur” zit, dat horen we al vanaf het begin. De synths vliegen je om de oren en de tekst van THYRZA zet je gelijk aan het nadenken. Bijna fluisterend bezingt THYRZA de vragen des levens, maar wanneer het refrein erin knalt, hoor je de verschillende laagjes en de kracht. Het is dan ook zeker geen lief liedje, want vanaf het eerste refrein zet THYRZA haar nagels in je arm om je te zeggen dat je moet genieten van de kleinste dingen. In het tweede couplet krijgt “Vuur” steeds meer body, onder andere dankzij de synths die de hoofdrol pakken. Richting het einde voel je het nummer steeds meer stuwen en met een knaller van een bridge maken we ons op voor het laatste refrein dat eindigt met de belangrijkste zin: ‘Zolang ik me verwonder, is er vuur’. 

Met “Vuur” laat THYRZA haar potentieel zien als songwriter en zet ze ons weer met beide benen op de grond. Daarnaast maakt het ons reuze benieuwd naar Versplinterd/Verwonderd

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

92 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “IN DE WEST”

RonnyHuana, de Belgische rapper-producer met Marokkaanse roots uit Brussel, heeft zijn derde single van 2023 uitgebracht. Hoewel hij al geruime tijd actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA - “In de luwte”

THYRZA is het muzikale project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THYRZA - “Soldaat”

THYRZA is het muzikale project van zangeres en songwriter Thyrza van Deijen. In 2020 bracht ze haar debuut-ep (on)breekbaar leven uit, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.