Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Wonderful Life”

© CPU – Fleur De Backer

Of het nu de KluB C op Rock Werchter is, de Ancienne Belgique vult of op enkele opeengestapelde bierbakken staat: gelijk waar je Two Door Cinema Club zijn ding ziet doen, worden mensen gelukkig gemaakt. In 2010 kwamen de Noord-Ieren met Tourist History op de radar der indiepop te staan en ze zijn er sindsdien niet meer van te krijgen. “What You Know”, “I Can Talk”, “Sun”, “Are We Ready? (Wreck)”… De hitjes die spontaan in onze hoofden beginnen af te spelen, zijn niet meer op twee handen te tellen. In 2019 sloop er in vierde langspeler False Alarm meer elektronica dan we hadden zien aankomen, maar de plaat viel bij ons nog steeds in de smaak. Tijdens de pandemie konden ze ons verblijden met wat achtergehouden materiaal uit de begindagen, maar vandaag zetten we met “Wonderful Life” een eerste stap richting Keep On Smiling, hun binnenkort vijfde album.

De eerste tonen maken meteen duidelijk waar het allemaal om draait: dit is een TDCC-nummer en verder geen gezever. Hoge gitaartonen, een stevig tempo en op de achtergrond een elektronische beat die ze wellicht in de jaren tachtig gevonden hebben. Frontman Alex Trimble zingt over hoe mooi het leven best kan zijn, een boodschap die door de sound enkel wordt aangemoedigd. Het is een leuke track die met zijn opzwepende karakter heel gemakkelijk een volledige zaal of festivalweide rond de vinger kan winden. De summer vibes zijn even niet uit je hoofd weg te slaan en dat is maar goed ook.

In de tussentijd mogen we Two Door Cinema Club aanzien als een vaste waarde binnen de indierockwereld en daar draagt deze nieuwe single zeker aan bij. Voor vijfde langspeler Keep On Smiling, die op 2 september verschijnt, zetten wij beide deuren alvast wijd open. Ze wordt tijdens een korte Europese tournee voorgesteld, waarbij België niet wordt overgeslagen. Op 30 september palmen ze het vertrouwde podium van Ancienne Belgique weer in. Tickets hiervoor zijn hier te koop vanaf vrijdag 17 juni, om 11u.

Facebook Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Sure Enough"

‘Stilzitten’ staat niet in het woordenboek van Two Door Cinema Club. De Noord-Ieren brachten een jaar geleden hun vijfde langspeler Keep On…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Goldband, Two Door Cinema Club en drie anderen voor Rock Zottegem

Ook in Zottegem beginnen ze zich te roeren voor de komende festivalzomer. Rock Zottegem staat jaarlijks garant voor enkele opvallende namen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.