Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Waterboys – “Glastonbury Fayre”

Eerder dit jaar verscheen met All Souls Hill het vijftiende album van The Waterboys. Die mijlpaal betekent gelukkig wel nog niet dat de veelzijdige rockgroep rondom Mike Scott het rustiger aan zal doen. The Waterboys doet zelfs het omgekeerde, want nu komt hij met een single die hij speciaal schreef voor het Glastonbury festival, waarvoor hij in de jaren 90 ook al “Glastonbury Song” schreef. Dit jaar zijn Scott en de zijnen de headliner voor de akoestische stage van het festival. De liefde tussen Glastonbury en The Waterboys is groot en lijkt gelukkig nog niet snel te gaan opbranden.

“Glastonbury Fayre” opent meteen met een melancholische en nostalgische instrumentatie waarna de onmiskenbare stem van Scott erbij komt. Hij klinkt als een ervaren rot in het vak en dat is hij ook. De ietwat klagerige zangstijl die Scott zich doorheen de jaren heeft toegeëigend, past perfect bij zijn nostalgische blik op zijn ervaringen op het Glastonbury Festival. Zo heeft hij het onder andere over zijn eigen passages, maar ook over hoe hij als toeschouwer naar bands zoals Radiohead en The Rolling Stones keek. “Glastonbury Fayre” dreigt op geen enkel moment te vervelen want doordat de tekst een verhaal vertelt, is er al meer dan genoeg afwisseling. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen we op het einde ook nog een gitaarsolo te horen, die nog voor een extra laagje zorgt. “Glastonbury Fayre” is een zeer mooie single en de stem van Scott is nog steeds een warm dekentje voor de ziel.

Op 15 juli staan The Waterboys op Het Groot Verlof in Leuven.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

473 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
InstagramLiveRecensies

The Waterboys @ De Roma: Als een vogel zo vrij

The Waterboys zijn een graag geziene gast in ons Belgenlandje. De Schotse folkrockband komt nagenoeg elk jaar één á twee keer bij…
AlbumsRecensies

The Waterboys - All Souls Hill (★★★★½): Eclectisch werk van een onuitputtelijke artiest

The Waterboys verdienden het merendeel van hun strepen in de jaren ’80 met hits zoals “Don’t Bang The Drum”, “A Girl Called…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.