Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA Twigs – “Killer”

© CPU – Joost Van Hoey

In het verleden heeft FKA twigs ons vaak lang laten wachten op nieuwe muziek. Zo zat er bijvoorbeeld zo’n vijf jaar tijd tussen haar debuutalbum LP1 en haar prachtige, ijzersterke tweede langspeler MAGDALENE uit 2019. Hoewel we soms wel ongeduldig raken van artiesten die jarenlang niets uitbrengen, hebben we het wachten bij twigs nooit heel erg gevonden. De Britse weet zich middels haar muziek namelijk continu opnieuw uit te vinden en levert steeds weer ontzettend vernieuwend, kwalitatief werk. Na de release van de mixtape CAPRISONGS in januari, begonnen wij onszelf dan ook al voor te bereiden op weer een paar jaar wachten. Echter blijkt dat nergens voor nodig, want vandaag komt ze met haar nieuwste single “Killer”.

“Killer” is misschien een van de meest toegankelijke nummers in het repertoire van FKA twigs. Het lied is namelijk minder experimenteel dan wat we bijvoorbeeld op MAGDALENE en in vlagen op CAPRISONGS hoorden, maar absoluut geen teleurstelling. De elektronische beat van “Killer” is duister en minimalistisch, maar wordt grootser wanneer het nummer halverwege volledig openbreekt. Dat duistere sluit naadloos aan op de openhartige, kwetsbare tekst van het lied die gebaseerd is op de traumatische relatie-ervaringen van de zangeres. Ze zingt eerlijk over een toxische relatie waarvan zij weet dat die slecht voor haar is, en hoe zij weigert dit aan zichzelf toe te geven. “Killer” is FKA twigs’ verwerking van een moeilijke tijd en haar eigen onzekerheden, verpakt in een catchy altpopnummer waarmee ze bewijst dat ze ook met toegankelijkere nummers een van de beste artiesten van het moment is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

254 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean - "Lazy Summer Day" & "Chinese Restaurant"

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kai Bosch - "Orbit"

De prille twintiger Kai Bosch ruilde het kleine Cornwall op zijn zeventiende in voor Berlijn om uiteindelijk terug naar de metropool Londen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.