InstagramLiveRecensies

Scarlxrd @ Botanique (Orangerie): King Scar!

© CPU – Toon Miermans

Youtuber Mazzi Maz startte zijn muziek carrière als zanger in de nu-metalband Myth City. Enkele jaren later begon de Brit solo onder het alias Scarlxrd. Met de hit “Heart Attack” wist hij mensen te choqueren en katapulteerde hij zichzelf naar het grote publiek. Alhoewel het altijd flou is hoe en door wie een genre nu juist ontstaat, noemen velen hem zelfs de pionier van de trap metal. Het genre getypeerd door vervormde beats, brute vocalen en een rap flow. Met al veertien albums op de teller zit de rapper duidelijk niet stil en heeft hij meer dan genoeg materiaal om de Botanique te imponeren.

Helaas loopt de Doom Rising tour niet van een leien dakje. De Brit zijn tourbus schoot enkele dagen geleden in brand, waardoor hij een groot deel van zijn shows niet zal kunnen spelen. Jammer genoeg stopt de pech daar niet. Voorprogramma en energiebom Jasiah kon door de buspech geen enkele show meer bijwonen. Gelukkig werd een alternatief van eigen bodem gevonden! De Belgische rapper Kleine Crack, gekend voor zijn luguber duister sfeertje, komt tot de redding.

In een doorzichtig hemdje kwam de Antwerpenaar op met rapster Kleine Kova aan zijn zijde en beatmaker Slagter aan de draaitafel. Veel werd er niet gezegd en single “LAAT MY MET RUST” opende de avond. Kort hierna speelden ze “ABC’S” en was de eerste moshpit van de avond een feit. Wat opviel is dat het trio de hele show lang zeer statisch was. Hierdoor misten ze wat dynamiek en bleef het overgrote deel van het podium onbenut. Gelukkig compenseerden de rappers dit door hun goeie flow. De combinatie van de grimmige stem van Kleine Crack en de zachte onschuldige van Kleine Kova is dan ook de perfecte match. Naar het einde van hun set speelden ze “PARRA” wat duidelijk een hoogtepunt was en liet mensen die de rapper nog nooit hadden gezien meezingen. Het trio had geen makkelijke taak om last-minute het voorprogramma te vervangen, maar het aanwezige publiek heeft hun komst kunnen smaken!

© CPU – Toon Miermans

Een half uurtje later was het de beurt aan de Brit. Op het podium stond een groot scherm waarop er gedurende het hele concert projecties te zien waren. Het optreden begon net als een videogame met een virtuele stem die ons, de deelnemers uitdaagde om de Dxxm Rising experience aan te gaan. Dit werd dan ook luidkeels onthaald door het publiek, waarna de eerste sequence van het optreden begon. Het eerste nummer was nog maar amper gestart en het publiek begon de Botanique al af te breken. Scarlxrd was de dirigent en het publiek zijn moshende marionetten. De temperatuur ging dan ook snel de hoogte in, waardoor Scarlxrd al na twee nummers zijn t-shirt af deed.

Na iedere drie à vier nummers werd een nieuwe sequence gestart waarmee de spanning meer werd opgebouwd. Het is tegenwoordig niet abnormaal dat een rapper zingt over zijn nummers waar de vocalen op spelen. Toch moeten we de rapper complimenteren op de manier waarop hij dit doet. Ieder moment waar de Brit niet zong was hij over het podium aan het springen, lopen, dansen… In sequence drie bewees hij dan ook met het nummer “S8ns Head” het uithoudingsvermogen te hebben om een heel nummer bruut hard te schreeuwen. “Red Light” volgde iets later en liet de energie van het publiek stijgen tot een nieuw hoogtepunt.

© CPU – Toon Miermans

Omdat Scarlxrd zoveel materiaal heeft zijn er natuurlijk ook heel wat singles met features. Op een zeer charmante manier werd dit aangepakt door, net zoals de introductie, de illusie van het virtuele aan te houden. ‘Ghostmane entered the chat,’ liet de decibels in de zaal ontploffen en zorgde ervoor dat slechts enkelingen niet aan het springen waren in de moshpit. ‘Marauda entered the chat,’ eindigde sequence vijf met beenharde dubstep, die duidelijk positief werd onthaald door de deelnemers.

Vooraf werd doorgegeven dat de Brit vijftig minuten ging spelen. Hierdoor was het publiek extra blij wanneer Scarlxrd gewoon bleef doorgaan en hij uiteindelijk het dubbel speelde. Het einde was met sequence 10 tien aangebroken en het publiek had na meer dan een uur moshen nog plaats voor een dessertje. Als een machinegeweer vuurde de rapper al zijn hits op het publiek af. “King Scar”, “6 Feet” en uiteindelijk “Heart attack” lieten de zaal daveren en zorgde voor het absolute hoogtepunt van de avond.

Met enorm veel liefde bedankte Scarlxrd zijn publiek en kreeg hij enkel lof van terug. Door de enorm uitgebreide set, geniale inkleding met strakke visuals en zijn ongeziene energie liet de Brit een uur en veertig minuten het publiek daveren, springen en vooral genieten. Scarlxrd was de koning en de Botanique zijn paleis.

Facebook / Instagram / Website

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Holy Wave @ Botanique (Rotonde): Tussen dobberen en drijven

Met vijf albums op de teller kan Holy Wave uit El Paso, Texas al als een vaste waarde worden gezien. Dit jaar…
InstagramLiveRecensies

Tsar B @ Botanique (Rotonde): Verslavende koortsdroom

Toen Justine Bourgeus haar rol binnen School is Cool inruilde voor een solocarrière, wisten we niet meteen wat voor muziek we konden…
LiveRecensies

Yves Tumor @ Botanique (Orangerie): Onvoorstelbaar onvoorspelbaar

Als er iemand de definitie van eclectisch belichaamt, dan is het wel Yves Tumor. Als meester in zijn vak heeft hen zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.