Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Porcelain Id – “Vlaanderen”

© CPU – Stijn Verbruggen

In januari stelden we via een interview Porcelain Id voor als een van onze ‘Grote Beren Van Morgen’. De muziek van Hubert Tuyishime is soms lo-fi akoestisch en dan weer uptempo, met creatieve melancholie en poëtische teksten als gedeelde noemer. Porcelain Id is bezig aan een debuutalbum, maar brengt eerst nog de ep Reprise uit via Unday Records, waaruit hen nu “Muschel” en “Vlaanderen” uitbrengt. De ep is een akoestische herwerking van hun debuut-ep MANGO, maar “Vlaanderen” is wel een volledig nieuw nummer. Porcelain Id zingt dus weer even in het Nederlands, zoals bij debuutsingle “Blauw”.

Porcelain Id schreef “Vlaanderen” midden in de nacht, na de geboorte van hun zoontje. Er overviel Hubert een angst dat hun kind zich niet welkom zou voelen in een wereld waar je zelf wel van houdt, iets wat Hubert als zwart en queer persoon ervaarde. “Vlaanderen” is een charmant volksliedje en de charme zit hem in de vals gestemde gitaar en de expressieve zang à la Bart Peeters. “Vlaanderen” is zo’n nummer waarvan je al aan het begin van de eerste luisterbeurt de tekst wil kennen om hem mee te brullen.

Op 2 augustus geeft Porcelain Id een show tijdens de Schipgatsessies in Koksijde en staat ook in het voorprogramma van Sam De Nef op 1 juli en Sylvie Kreusch op 1 oktober.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
LiveRecensies

Thee Sacred Souls @ Ancienne Belgique (AB Club): Liefde, liefde en nog eens liefde

Het is nog niet al te lang geleden dat Thee Sacred Souls door niemand minder dan Bosco Man werd ontdekt tijdens hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.