Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles King Princess – “Too Bad” & “Cursed”

Op het immer populaire platform TikTok krijgen we op dagelijkse basis nieuwe artiesten voorgeschoteld en ook queerartiesten vinden er hun weg naar een eigen publiek. Toch moeten we, zeker vandaag, uitkijken dat we deze artiesten niet zomaar onder de term queerpop plaatsen. Muziek is muziek en toevallig komen daar queer thema’s aan bod, niet meer en niet minder. Dat is ook de boodschap die King Princess al een tijdje verspreidt. Die is inmiddels één van de meest invloedrijke artiesten binnen de LGBTQ+-community na onder meer de gigantische hit “1950” en debuutplaat Cheap Queen. Dat een tweede langspeler ergens ligt te wachten om het levenslicht te zien, bleef lang een wilde gok. Inmiddels weten we dat Hold On Baby deze zomer verschijnt en krijgen we daarvan na “For My Friends” maar liefst twee nieuwe nummers te horen.

“Too Bad” klokt net onder de drie minuten af en weet daarmee een korte, maar krachtige indruk na te laten. Aanvankelijk doet de zanglijn nogal denken aan pre-reputation Taylor Swift, maar uiteindelijk neemt een ietwat overgeproduceerde instrumentatie de hoofdrol op zich. De randjes zijn net niet scherp genoeg meer om echt te snijden, maar toch bevat de song genoeg power om hier en daar eens stevig uit te pakken met een catchy refrein.
“Cursed” kent daarentegen een ietwat rustiger verloop. Ook hier is Taylor Swift nooit veraf, maar als we eerlijk zijn, weten we niet of we King Princess een groter compliment kunnen geven. Op dit nummer klinkt de zang een stukje rauwer en dat geeft toch net wat meer diepte aan het anders vrij platte popliedje. Plat, maar dan wel heel fijn om te luisteren. Soms moet dat niet meer zijn en wanneer halverwege een deel van de instrumentatie wegvalt en distorted geluiden de kop op steken, weet King Princess toch maar weer mooi de aandacht naar zich toe te trekken.

Hold On Baby, de nieuwe plaat van King Princess, verschijnt op 29 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

King Princess - Hold On Baby (★★★½): De degelijke tweede

Voor heel wat artiesten is ze daar plots: dé hit. Het nummer dat ervoor zorgt dat je plots bovenaan de hitlijsten staat,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “Change the Locks”

King Princess kennen we voornamelijk van de grote hit “1950” uit 2018, haar debuutsingle waarmee ze zich prompt tot koningin van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - “For My Friends”

Welke namen schieten door het hoofd wanneer de term queerinclusieve muziek valt? Prompt zullen artiesten als girl in red en Lil Nas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.