Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess – “For My Friends”

Welke namen schieten door het hoofd wanneer de term queerinclusieve muziek valt? Prompt zullen artiesten als girl in red en Lil Nas X naar bovenkomen, maar ook King Princess hoort in het lijstje van toonaangevende muzikanten binnen de queercommunity. Nochtans kiest ze ervoor haar genre niet te omschrijven als queerpop: ‘seksuele diversiteit is geen muziekgenre, maar slechts een thema’. Haar teksten snijden toevallig heel wat queertopics aan, maar dat vormt niet de essentie van haar muzikaal oeuvre. Terecht, haar populariteit reikt veel verder dan de LGBTQIA+-community: de 23-jarige Mikaela Mullaney Straus wist met haar ep Make My Bed in 2018 en haar eerste album Cheap Queen in 2019 hoge toppen te scheren.

Eerdere singles van King Princess, zoals “1950” en “Talia”, hebben als overtuigende kwaliteit dat de loepzuivere stem van Mikaela het hele nummer domineert. Bij de nieuwe single “For My Friends” lijkt King Princess aanvankelijk hetzelfde pad te bewandelen, maar die sterkte vervaagt doorheen het nummer. Jammer, want hierdoor is “For My Friends” maar een middelmatig popnummertje. De boodschap van de nostalgische ode aan vrienden compenseert dat niet zomaar. We zijn meer prikkelende teksten en tonen gewend van de Amerikaanse. Laat ons besluiten dat we “For My Friends” niet onmiddellijk in de hitlijsten verwachten, maar we zouden de radio nu ook niet meteen uitschakelen mocht het nummer de revue passeren.

King Princess kondigde op Twitter aan dat “For My Friends” het eerste nummer is van haar nieuwe plaat. Wanneer dat album zal verschijnen, is voorlopig nog niet duidelijk.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "The Bend"

Een album dat afgelopen jaar een beetje onder de radar is gebleven, maar daarom niet minder goed klonk, was de tweede langspeler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.