Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme – “tombeau”

© CPU – Fleur De Backer

Claire Pommet, leverancier van prachtige liedjes die het evenwicht zoeken tussen Franse chanson en folk, stond in september nog op het hoofdpodium van Les Nuits. De tour met haar tweede plaat, les failles, werd noodgedwongen over een veel grotere tijdspanne gespreid dan gepland, waardoor het lang wachten was op nieuwe muziek. Of toch in de vorm van een groot project. Aan het begin van de pandemie bracht ze namelijk een ep uit die slechts online stond tot het einde van de toenmalige lockdown, vorige maand presenteerde ze een uniek project met Safia Nolin tijdens Les Nuits Botanique en er was de bejubelde samenwerking met AURORA. Kortom, we hebben ze nooit echt moeten missen, maar toen het nieuws onze oren bereikte dat we deze zomer een derde album mogen verwachten van de Franse, deden we toch even een vreugdedansje.

Eerder deze week konden we door middel van een COLORS sessie al genieten van het moois waar de Française de afgelopen tijd aan werkte. “tombeau” is de eerste single van haar album CONSOLATION, waarvan we meteen ook de hoes te zien krijgen. Wie Pomme al live zag, kent het verhaal rond de champignon en snapt dus al iets beter waarom het artwork van de nieuwe plaat er zo uitziet. Nu dan maar over die nieuwe single en dat is er één waarop de rode draad die eerder uitgerold was eigenlijk perfect verdergezet wordt. De minimalistische instrumentatie voegt details toe aan het landschap dat tot leven gewekt wordt door de stem van Pomme. De formule is simpel, het resultaat des te sterker. Alsof de kleuren opeens een stuk levendiger worden en we uit een bubbel ontwaken, begeleidt de artieste ons naar een dromerige wereld waarin we graag nog wat langer vertoeven dan de voorgestelde drie minuten.

CONSOLATION, de inmiddels derde langspeler van Pomme, verschijnt op 26 augustus.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "un million"

Tot enkele maanden geleden, bij de release van haar derde langspeler Consolation, leken we tegen de grenzen van de populariteit van Claire…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pomme - consolation (★★★½): Een appeltje onder de sterrenhemel

Een goeie artiestennaam; het is het begin van alle faam. Het moet kort zijn, krachtig, maar ook perfect weergeven voor wat je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "Nelly"

In niet-Franssprekende gebieden is Claire Pommet tot op de dag van vandaag nog steeds een nobele onbekende. Aan de andere kant van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.