Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles AURORA – “A Dangerous Thing” & “Everything Matters” (feat. Pomme)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, zit AURORA in de laatste rechte lijn richting The Gods We Can Touch, haar derde langspeler die later deze maand verschijnt. Uit dat album kregen we de afgelopen maanden al enkele singletjes te horen, die duidelijk maakten dat de zangeres weer helemaal terug op het juiste pad zit. Sterker nog, het ziet ernaar uit dat deze plaat haar meer dan ooit op de kaart zal zetten, gezien ze zich tegenwoordig meer laat leiden door popmelodietjes. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat de muziek van AURORA immens populair is op TikTok. Het was dan ook via die app dat de Noorse afgelopen week opviel, doordat ze een cover van de Franse Pomme postte. Beide zangeressen zijn grote fan van elkaar, dus leek dit het ideale moment om naast solosingle “A Dangerous Thing” ook nog eens hun samenwerking in de vorm van “Everything Matters” als B-kantje het levenslicht te gunnen.

Met “A Dangerous Thing” mikt AURORA schijnbaar wederom op de radiostations en/of online hypewereld. Ze weet haar gekende Noorse bosnimfensound wederom te pimpen op een licht commerciële manier, maar echt plat wordt het gelukkig nooit. Een fijne akoestische gitaar en een beat zorgen voor een sprookjesachtige sfeer, al is de missing link toch weer gewoon de stem van de Noorse zelf. Ze haalt enkele keren hoog uit in de refreinen, waardoor het geheel al snel in je gehoorkanalen verstrengeld geraakt en je het nummer binnen de kortste keren mee kan zingen.

“Everything Matters” toont dan weer een hele andere kant van de zangeres. Muzikaal klinkt het allemaal wat intiemer doordat de akoestische gitaar hier en daar wordt versterkt door dromerige elektronische toetsen, waardoor AURORA’s stem nog wat schattiger klinkt. Lekker breekbaar dus, maar toch heb je het gevoel dat het mysterie altijd om de hoek loert. Toch vinden we het een beetje jammer dat de rol van Pomme zich voor het overgrote deel van het nummer beperkt tot de functie van tweede stem. Gelukkig versterkt haar Franse strofe in de laatste minuut de dromerigheid, waardoor het lijkt of AURORA naast het zonlicht vanop “A Dangerous Thing” ons ook de nodige portie maanlicht voorschotelt op “Everything Matters”.

The Gods We Can Touch verschijnt op 21 januari. Een maandje later, op 16 februari, staat AURORA in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell - "Butterflies" (feat. AURORA)

Tom Odell is gekend als de artiest die in 2013 het nummer releasete dat iedereen zonder problemen kan meekwelen, namelijk “Another Love”….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pomme - "un million"

Tot enkele maanden geleden, bij de release van haar derde langspeler Consolation, leken we tegen de grenzen van de populariteit van Claire…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Hunting Shadows"

Fans van AURORA werden in 2022 op hun wenken bediend en dat is nog een understatement. De Noorse zangeres nam na de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.