InstagramLiveRecensies

Pomme @ Botanique: Enthousiaste en charmante vitamientjes

© CPU – Fleur De Backer

Pomme combineert al enige tijd folk met Franse chanson en doet dat vaak op een prachtige manier. Claire Pommet begon haar carrière op YouTube, waar ze video’s van covers postte, en zo wist ze langzaamaan een fanbase op te bouwen in haar thuisland. In 2017 bracht Pomme haar debuutplaat uit en net voor de pandemie verscheen er een tweede langspeler die ze nu eindelijk komt voorstellen in de Botanique, nadat de show enkele keren werd uitgesteld. Omringd door een grotendeels Franstalig publiek wist de zangeres ons te raken met haar breekbare en oprechte muziek.

© CPU – Fleur De Backer

Net voor de regendruppels talrijk uit de hemel vielen, begon Aurel aan zijn set. De muzikant kwam aanvankelijk met zwakke beats en een weinig overtuigende live act. Hij stond alleen op het podium en bleef voor het grootste deel van het optreden achter zijn keyboards, waardoor het geheel al gauw statisch overkwam. Tijdens de instrumentale stukken kon Aurel zich met meer overtuigingskracht op zijn keyboard of gitaar smijten. Na verloop van tijd kwamen er toch krachtigere nummers, waardoor het publiek wat begon te dansen en de temperatuur voelbaar steeg in de tent. De show zakte later terug wat in, maar Aurel wist het weer recht te trekken. De hobbelige rit werd dus toch tot een goed einde gebracht, maar wij hopen vooral dat de muzikant binnenkort op zoek gaat naar een liveband.

A capella werd het optreden van Pomme ingezet en eenmaal haar muzikanten invielen, kon het intieme feestje echt beginnen. De Franse kwam al op onder begeleiding van een groot applaus en het grote enthousiasme van het publiek groeide uit tot een rode draad doorheen de avond. Al gauw gaf de zangeres aan dat je mocht meezingen, of je de tekst nu kende of niet. Er werd dan ook de hele tijd meegezongen door grote fans en de positieve uitstraling van het publiek werkte aanstekelijk op zij die de muziek minder goed kennen én op Pomme zelf. De muzikante stond met een grote glimlach op het podium en als je goed keek, zag je onder haar froufrou haar ogen fonkelen.

© CPU – Fleur De Backer

Doorheen de avond speelde Pomme niet alleen op akoestische en elektrische gitaar, maar ook verschillende keren op de autoharp en andere kleine instrumentjes. Hierdoor kwam er wat variatie in het optreden en voor wie de rustige folkliedjes toch net te eentonig vond, waren er talloze praatjes tussendoor waarbij de ster van de avond haar charmes liet zien. Op het einde vertelde ze bijvoorbeeld dat ze tijdens een optreden iemand met een champignonhoed zag staan en ze achteraf ging gaan vragen of ze die mocht hebben. De eigenaar liep echter niet meteen warm, maar toch kreeg Pomme de hoed die hij op Sziget had gekocht, als ze beloofde hem tijdens elk optreden op te zetten. Ludieke verhaaltjes als deze voegden kleur toe aan de avond en deden ons langzaamaan wegsmelten voor de persoon die zich achter de muziek schuilhoudt.

Pomme speelde niet alleen eigen nummers, zo probeerde ze een ingetogen versie van “Désenchantée” te brengen, origineel door Mylène Farmer. Terwijl ze zichzelf begeleide op elektrische gitaar werd er uit volle borst meegezongen en de maat werd door enthousiast geklap aangegeven. Een heel fijn moment, maar soms ging de intimiteit hierdoor verloren. Eventjes vroegen we ons af of Pomme niet wat saai zou worden zonder dit enthousiaste publiek, want het overgrote merendeel van de liedjes klinkt eerder rustig. Na onze hersenen kort te pijnigen, zijn we er van overtuigd van niet, want de muzikantes op podium spelen goed en de zachte stem smaakt als zoete honing.

© CPU – Fleur De Backer

Pomme wist op een subtiele, ingetogen manier het publiek de hele tijd in haar greep te houden. De folkliedjes werden vlot en aangenaam aan elkaar gepraat en zo vloog de tijd voorbij. De Franse biechtte op dat ze schrik had dat iedereen al weg zou zijn vooraleer ze aan de bisronde begon, maar zelfs die vijf extra nummers werden met warmte onthaald door het publiek. Pomme zette dus zonder twijfel een sterke presentatie neer, waardoor het publiek enthousiast meeging en door de wisselwerking tussen die twee werd het een zeer fijne avond.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Facebook / Instagram / website

957 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Skullcrusher @ Botanique (Witloof Bar): Alleen maar lijmen

Vorig jaar verscheen met Quiet The Room de debuutplaat van Skullcrusher. Het was dan ook meteen de reden voor haar om eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gilla Band – "Sports Day"

Dat Gilla Band (voorheen Girl Band) zich lastig laat vangen in genres, bewezen ze recentelijk nog op het in oktober uitgebrachte Most Normal….
LiveRecensies

Weyes Blood @ Botanique (Orangerie): Paarse intimiteit

Het is ondertussen al februari en dat betekent dat de dagen iets langer worden, het weer een beetje mooier en ons hart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.