Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “Victory Dance”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is ondertussen twee weken geleden sinds Ezra Collective als een van de eerste bands ooit mocht aantreden op het gloednieuwe CORE Festival. En of het Londense vijftal het Ossegempark inzegende. Met hun funky jazz zijn de Britten een van de grondleggers van de heropleving van het genre, dus het is niet meteen verrassend dat ze alsmaar meer aan populariteit winnen. Het feit dat de band sinds kort ook onder contract ligt bij het prestigieuze Partisan Records, zal dat alleen maar in de kaart spelen. Vandaag zullen ze ongetwijfeld nog wat meer hartjes voor zich winnen, want met “Victory Dance” laten ze het zonnetje nog wat harder stralen.

Dat de muziek van Ezra Collective ontstaat uit improvisaties, wordt met deze nieuwste creatie nog maar eens duidelijk. Het tempo ligt lekker hoog, waardoor ook de temperatuur stijgt. Met een funky en zomerse percussiesectie en een opzwepende trompetsolo van minutenlang trekken de Britten je naar de dansvloer. Stilstaan is, zeker mede dankzij het pianoriedeltje, geen optie waardoor het vijftal zijn reputatie vandaag dus nog maar eens wat eer aandoet. “Victory Dance” is daarom jouw straaltje zonneschijn in deze regenachtige periode.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
LiveRecensies

Ezra Collective @ Ancienne Belgique: Extatisch familiefeest

Dat jazz de laatste jaren zijn weg (terug) heeft gevonden naar het grotere publiek kunnen we alleen maar toejuichen. Het begrip dekt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.