Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “Victory Dance”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is ondertussen twee weken geleden sinds Ezra Collective als een van de eerste bands ooit mocht aantreden op het gloednieuwe CORE Festival. En of het Londense vijftal het Ossegempark inzegende. Met hun funky jazz zijn de Britten een van de grondleggers van de heropleving van het genre, dus het is niet meteen verrassend dat ze alsmaar meer aan populariteit winnen. Het feit dat de band sinds kort ook onder contract ligt bij het prestigieuze Partisan Records, zal dat alleen maar in de kaart spelen. Vandaag zullen ze ongetwijfeld nog wat meer hartjes voor zich winnen, want met “Victory Dance” laten ze het zonnetje nog wat harder stralen.

Dat de muziek van Ezra Collective ontstaat uit improvisaties, wordt met deze nieuwste creatie nog maar eens duidelijk. Het tempo ligt lekker hoog, waardoor ook de temperatuur stijgt. Met een funky en zomerse percussiesectie en een opzwepende trompetsolo van minutenlang trekken de Britten je naar de dansvloer. Stilstaan is, zeker mede dankzij het pianoriedeltje, geen optie waardoor het vijftal zijn reputatie vandaag dus nog maar eens wat eer aandoet. “Victory Dance” is daarom jouw straaltje zonneschijn in deze regenachtige periode.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “Life Goes On" (feat. Sampa the Great)

Ezra Collective heeft groot nieuws. Nadat ze enkele maanden geleden een stevig feestje bouwden op CORE Festival  en een tweetal weken later…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 1): Genot voor oor en oog

Wat gebeurt er als de twee grootste festivalmerken van België (Rock Werchter en Tomorrowland) gezamenlijke dingen doen? Wel, het antwoord op deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.