FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht niet te missen acts op Best Kept Secret 2022!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Best Kept Secret is voor veel muziekliefhebbers geen geheim meer en opent deze vrijdag weer voor drie dagen zijn grootse poorten. Na twee zomers zonder, kriebelt het bij iedereen in de vingers om eindelijk nog eens op het idyllische festivalterrein de beste alternatieve muziekacts aan het werk te zien. Naast gevestigde waarden zoals headliners Nick Cave & The Bad Seeds, The Strokes en Alt-J, valt er op de verschillende podia ook heel wat aanstormend talent te bewonderen. We doorkamden de line up en delen met plezier acht artiesten die je dit weekend moet leren kennen op Best Kept Secret.

Giant Rooks • vrijdag • The Secret • 14:30-15:15

De Duitse band Giant Rooks krijgt de grote eer om de achtste editie van het festival te openen. Bij onze Oosterburen zijn ze al een gigantische hype, spelen ze grote zalen plat en behoren ze tot de headliners van de toekomst. In de rest van Europa spelen ze nog in intiemere settings, maar daar zal wellicht snel verandering in komen. Hun cover van “Tom’s Diner” samen met AnnenMayKantereit werd op het internet een hit en leverde hen heel wat nieuwe fans op. Op Best Kept Secret mogen we daarnaast ook nummers van hun debuutalbum Rookery verwachten en zullen ze hun goede live reputatie op de proef stellen.

4B2M • vrijdag • The Secret • 15:45-16:30

© Manon Klaver

‘For Brother, To Mothers.’ Dat is het motto van de geestige Nederlandse band 4B2M die op vrijdag hun opwachting zullen maken in The Secret. Op Eurosonic behoorde het viertal tot de revelaties, wat hen dus ook een plekje op heel wat affiches opleverde. Met leden van onder andere De Staat en Go Back To The Zoo heeft de groep al wat kilometers op de teller, wat hen zeker zal helpen om er een zinderende show van te maken. De eigenzinnige gitaren, interessante elektronica en overweldigde zangproducties weten onze aandacht al met gemak te grijpen.

Genesis Owusu • vrijdag • The Secret • 20:00-20:45

Genesis Owusu beschrijft zichzelf als een anti-hero, maar zou misschien wel kunnen uitgroeien tot de muzikale held op de openingsdag. De Ghanees-Australische zanger en rapper wordt als één van de meest vernieuwende namen binnen de hiphop-wereld beschouwt wegens zijn intrigerend perspectief op het genre. De combinatie van funky melodieën en goede teksten wordt live verrijkt door zijn innemende podiumpresence waarmee hij iedereen in een mum van tijd zal meehebben. Als één van de weinige hiphopacts van deze editie zal hij zeker weten op te vallen, in positieve zin.

Walt Disco • zaterdag • The Secret • 14:00-14:45

© Dylan Moore

De Schotse band Walt Disco hangt ergens tussen kitsch, absurditeit en nostalgie, maar dat is net hetgeen hen zo uniek maakt. Op 1 april brachten ze hun debuutalbum Unlearning uit, waarop hun verschillende invloeden zoals Caroline Polachek of Billie Holiday duidelijk naar voren kwamen. Hun nummers bevatten een pakkend drama gehalte, dat je heel snel volledig in zijn ban trekt en niet meer loslaat eens je er naar luistert. Naar hun show gaan, is dus op eigen risico: voor je het weet sta je perplex driekwartier te luisteren en kijken naar hetgeen Walt Disco brengt.

Jensen McRae • zaterdag • The Cashbah • 14:45-15:30

Iedereen die alle drukte even wilt ontsnappen, kan op zaterdag in de knusse The Cashbah kennismaken met de singer-songwriter Jensen McRae. Haar vijftien nummers tellende debuutalbum Are You Happy Now? verscheen eerder dit jaar en is het beste bewijs waarom de 24-jarige zangeres zo geprezen wordt voor haar teksten. Haar nummer “Immune” werd door onder andere Rolling Stone, The Fader en NPR gesteund en behaalde heel wat eindejaarslijsten. Driekwartier wegdromen en genieten van pure muziek, dat kan bij Jensen McRae.

Cero Ismael • zaterdag • The Cashbah • 16:15-17:00

Een andere artiest die op Eurosonic in januari zo veel indruk maakte, dat hij een plekje op Best Kept Secret kreeg is de Amsterdamse Cero Ismael. Zijn alternatieve muziek wisselt aft tussen r&b, hiphop en elektronische muziek, waardoor hij al over een zeer gevarieerde discografie beschikt. Op Best Kept Secret mogen we ons verwachten aan al zijn verschillende invloeden, die hij in een driekwartier durende set giet en laat zien waarom ook hij tot de revelaties van het festival kan behoren.

SPELLING • zondag • The Secret • 14:30-15:15

Op de slotdag kan je in de vroege namiddag nog eens helemaal wegdromen op de betoverende muziek van SPELLING. Ideaal dus voor iedereen die na twee dagen festival wat toe is aan rust. SPELLING’s muziek wordt gekenmerkt door een rijk arsenaal aan instrumenten, die het geheel een heel dromerige en speelse toets geeft. Fans van onder andere Kelsey Lu en Solange kunnen dus met zekerheid genieten van de Amerikaanse, die inmiddels al aan haar derde album toe is.

Luz • zondag • The Secret • 15:15-16:00

Iedereen die in de juiste stemming wilt geraken voor de afsluiter Nick Cave & The Bad Seeds, raden we aan om in de namiddag een kijkje te nemen bij Luz. De Ierse singer-songwriter brengt heel pure popmuziek zonder te veel tierlantijntjes en weet vooral op te vallen door daar heel goede teksten op te plaatsen. Ook zij behoort tot de nieuwe garde muzikanten die teruggrijpt naar de meest eenvoudige arrangementen om uit iets heel kleins iets heel groots te maken.

Best Kept Secret gaat deze vrijdag van start. Zowel dag- als weekendtickets zijn nog steeds te koop.

Ben je benieuwd naar onze avonturen op Best Kept Secret? Volg ons op Instagram voor de foto’s.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genesis Owusu - "Survivor"

Genesis Owusu wil zijn meest recente album STRUGGLER graag nog eens in de verf zetten en doet dat vandaag met een bonusnummer….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Disclosure, Justice, PJ Harvey, Slowdive en meer voor Best Kept Secret 2024

Het bleef nog even een geheim, maar vandaag is er eindelijk een klein deel van het mysterie onthuld. Best Kept Secret Festival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Cold Wars"

  Giant Rooks heeft met hun passage op Pukkelpop alvast bewezen dat ze steeds meer een vaste waarde aan het worden zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.