Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL – “Come For Me”

©CPU – Chris Stessens

De Britse SHYGIRL behoort volgens velen tot het gesloten kringetje aan artiesten die de popwereld op zijn kop zet en dat deed ze zonder een album uit te hebben. Gelukkig komt daar op 30 september met de release van haar debuut-lp Nymph verandering in, waarvoor ze o.a. samenwerkte met Mura Masa, Sega Bodega, Danny L Harle, Vegyn en BloodPop. De hype rond de zangeres stijgt met elke release en bleek door haar show op CORE ook terecht te zijn, want daarin zagen we hoe ze met weinig moeite grootse dingen kan brengen.

Haar recente single “Firefly” was al een zeer sterke eerste single en wordt nu opgevolgd door het iets eigenzinnigere “Come For Me”. Voor de productie werkte ze samen met de Venezolaanse zangeres en producer Arca die voordien al met Björk, The Weeknd, Lady Gaga en FKA Twigs samenwerkte. Het nummer heeft een heel atypisch refrein, waardoor het wat minder catchy is dan “Firefly”. Toch vinden we dat voor deze single een echte troef, want de spanning en mysterie van de verschillende geluidseffecten zijn behoorlijk innemend. Telkens wanneer je denkt dat het nummer zijn climax bereikt, blijft het wat verder teasen tot het uiteindelijk bijna a cappella eindigt. Popmuziek bereikt door SHYGIRL weer een nieuw hoogtepunt.

Op 14 juli staat SHYGIRL op DOUR. Allen daarheen dus!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1763 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Welcome to the DCC"

Met een succesformule van frisse gitaren en elektronica is Nothing But Thieves er sinds zijn debuut goed in geslaagd om een grote…
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - UGLY (★★★★★): Lelijkheid op het allermooist

Wij weten niet zo goed wat het is, maar we raken altijd in de ban van artiesten die overduidelijk een gekwelde ziel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "Feel Good"

We gaan allemaal wel eens door een periode waarin niets echt lekker lijkt te gaan. Het voelt dan alsof vrijwel alles helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.