Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SHYGIRL – “Come For Me”

©CPU – Chris Stessens

De Britse SHYGIRL behoort volgens velen tot het gesloten kringetje aan artiesten die de popwereld op zijn kop zet en dat deed ze zonder een album uit te hebben. Gelukkig komt daar op 30 september met de release van haar debuut-lp Nymph verandering in, waarvoor ze o.a. samenwerkte met Mura Masa, Sega Bodega, Danny L Harle, Vegyn en BloodPop. De hype rond de zangeres stijgt met elke release en bleek door haar show op CORE ook terecht te zijn, want daarin zagen we hoe ze met weinig moeite grootse dingen kan brengen.

Haar recente single “Firefly” was al een zeer sterke eerste single en wordt nu opgevolgd door het iets eigenzinnigere “Come For Me”. Voor de productie werkte ze samen met de Venezolaanse zangeres en producer Arca die voordien al met Björk, The Weeknd, Lady Gaga en FKA Twigs samenwerkte. Het nummer heeft een heel atypisch refrein, waardoor het wat minder catchy is dan “Firefly”. Toch vinden we dat voor deze single een echte troef, want de spanning en mysterie van de verschillende geluidseffecten zijn behoorlijk innemend. Telkens wanneer je denkt dat het nummer zijn climax bereikt, blijft het wat verder teasen tot het uiteindelijk bijna a cappella eindigt. Popmuziek bereikt door SHYGIRL weer een nieuw hoogtepunt.

Op 14 juli staat SHYGIRL op DOUR. Allen daarheen dus!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1853 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shygirl - "tell me" (feat. Boys Noize)

Shygirl maakte net bekend dat haar nieuwe ep Club Shy zal heten. Die titel is uitstekend gekozen als we afgaan op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shygirl - "f@k€"

Het is nog niet zo lang geleden dat Shygirl in de Ancienne Belgique stond met haar debuutalbum Nymph. Zowel voor het enthousiaste publiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.