InstagramLiveRecensies

TOPS @ Botanique (Witloof Bar): Kort en uiteindelijk ook krachtig

© CPU – Leni Sonck

TOPS is een vierkoppige indieband uit Canada met luchtige en eenvoudige liedjes. Vlak voor de eerste coronalockdown brachten ze hun vierde album I Feel Alive uit, de ideale en dromerige ontsnapping aan de zure realiteit. Daaropvolgend was er in mei opnieuw een verzameling nummers met de ep Empty Seats. In de Witloof Bar van Botanique kwamen ze tonen wat ze live van al dat nieuwe materiaal kunnen maken.

Frontvrouw Jane Penny was poppig opgemaakt met speldjes in het haar en oogschaduw tot aan de wenkbrauwen. Wat jammer genoeg ook snel opviel, was dat haar frêle kopstem de uitgerekte noten niet altijd zuiver uitzong. Wat ze zelf ook leek te merken. Bij het tweede nummer “Direct Sunlight” kon ze zich eventjes verschuilen achter een dwarsfluit en de reacties daarop deden haar zelfvertrouwen blijkbaar goed. Wanneer de nummers ook nog eens wat energieker werden dankzij groovy gitaarmelodietjes en dansbare drums vond Jane haar weg. Dat was vooral te merken tijdens het nieuwe, aanstekelijke “Party Again”.

© CPU – Leni Sonck

Al bij al bleef de muziek dromerig, tot wanneer Jane steeds meer een andere kant van haar stem liet zien. Halfweg, tijdens “Witching Hour”, hoorden we plots haar lage keelstem die barstte van het karakter en heel eighties klonk. Ten tijde van een Kate Bush-revival kon dat het publiek zeker bekoren. Zeker bij het uitgelaten “I Feel Alive” vervulde de krachtige zang een prominente rol en dat nummer kreeg dan ook een extra enthousiast applaus. Jane straalde meteen heel wat meer tevredenheid uit.

Die tevredenheid gaf haar de nodige zelfvertrouwenspiek om TOPS’ populairste nummer “Way to be Loved” a capella af te ronden. Het gewelf van de Witloof Bar liet haar stem galmen en het publiek was muisstil. “Petals” zette vervolgens alweer het einde van de korte set (zonder enige bindtekst) in, maar ook het begin van een dansmomentje. De moves van de frontvrouw waren aan de stijve kant en met de poppige look en vintage hakken daarbij konden we enkel nog denken aan een Barbiepop. Gelukkig zat er in haar stem wel wat meer dynamiek.

© CPU – Leni Sonck

TOPS gaf een bondige, gezellige show in Witloof Bar. Frontvrouw Jane moest nog even opwarmen, maar bij de band zat het continu prima. Uiteindelijk liet de zangeres alle hoeken van haar krachtige stem horen en zo verkregen we een livemeerwaarde.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Janet Planet
Direct Sunlight
Superstition Future
Waiting
Party Again
Witching Hour
The Hollow Sound of the Morning Chimes
I Feel Alive
Way to be Loved
Petals

Perfected Steps
Colder & Closer

Related posts
LiveRecensies

Nova Twins @ Botanique (Orangerie): Urgente vechtersbazen

Zou Nova Twins het woord ‘rust’ in hun woordenboek hebben staan? Wij hebben er althans onze twijfels over! Het powerduo uit het…
LiveRecensies

Weval @ Botanique (Rotonde): Naar dromenland en terug

Met een derde album onder de arm, dat op de derde dag van de derde maand van dit jaar uitgebracht werd, trok…
InstagramLiveRecensies

Lolo Zouaï @ Botanique (Orangerie): Bitterzoete avond

Tot enkele jaren geleden verkocht de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï gewoon hamburgers in New York, maar ondertussen trekt ze de wereld rond om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.